HuluStyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam kendi varlığını açıklayamıyor saçmalıyor bizden yaradan Allah'ı ıspatlamamızı bekliyor he he diyin geçsin. Hahaha valla böylelerini gördükçe inancım tazeleniyor daha da bi sıkı bağlanıyorum.
He he.

Kalavun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam burada birbirimizi kırmadan cevaplar vermeye, sorular sormaya çalışıyoruz. Ama üslubunuz diğer arkadaşın da dediği gibi hiç iyi değil. Kusura bakmayın da kimse sizle tartışmaz.
Size bir saygısızlığım olduysa özür dilerim cevaplarınızı görmedim, adamına göre muamele yapıyoruz. Tartışın tartışmayın orası zerre umrumda değil fakat burada kendi fikrimin doğruluğunu tartışıyorsam bana saygısızlık yapılırsa ben de saygısızlığa gül atacak bir yapı yoktur, olmadı, olmayacak.

Az önce cevap veremedim size kusura bakmayın alıntı yapıp suların karışmasıyla alakalı şeyleri yazacağım bildiğim.

Kalavun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kitabın yazılışı konusuna gelirsek, Kur'an gözle görülemeyecek cisimlerden bahseder ki bu teori Kur'an yeryüzüne indikten yüzyıllar sonra bulundu, Denizlerin birbirinden ayrıldığını ve asla karışmadığını, bu teori de Kur'an yer yüzüne indikten yüzyıllar sonra ortaya çıktığına göre, bir insan bunları nasıl bilebilir ve yazabilir?
600 yıl önce söylenen bir şey 600 yıl sonra bilinmesi normaldir. Fakat gel gelelim ki işin bilimsel tarafı. Kuranda o suların allah tarafından bir kudret ile karışmadığı iddaa ediliyor. Ama işin aslı öyle değil. Sular bir biri ile alttan karışmaktadır fakat üst yüzeylerine yoğunluktan dolayı bu karışmamış olarak gözükmektedir. Yani aslında sular karışıyor fakat o zamanlar bilim ilerlemediğinden ve su inceleme yapmak zor olduğundan bilinmiyordu. Yani buda aslında kuranın uydurma olduğunun güzel kanıtlarından bir tanesi. O zaman için karışmadığı biliniyordu ve muhammed bunu duydu mucize diye yazdı fakat şimdi biliniyor ki karışıyor sadece alttan üstte ise bir yoğunluk farkı var. Madem allah yazdı Kuranı bunu nasıl bilemez diye sorarlar insana.

http://www.mucizeyalanlari.com/deniz...e-karismamasi/

Buradan bahsettiğim şey hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Yani suların karıştığı bilimsel olarak da ıspatlanmış bir şey. Bilimsel olarak eğer tatmin olmak istiyorsanız; Cousteau Vakfı'nın araştırmasını internetten bakarak bulabilirsiniz. Araştırma bilimsel olarak yapılmış ve suların karıştığı ıspat edilmiştir.

Şimdi Kuranda gösterilen en büyük mucize adında olaylardan biri tatlı ve tuzlu suyun birbirinden ayrıldığı uç noktada oluşan bir şerit vardır. Mucize olarak bahsedilen olay; işin aslına gelirsek bu sözde, Muhammedin bilmesi imkansız denilen olay gene bir arap tarafından yaklaşık olarak hemen önce belirtiliyor. yani yaklaşık 600 yıl önce.

Yani sular karışıyor, yani mucize yok.