Yukarıda bir arkadaşa da yazdım arkadaşımda sizin gibi çelişkiler buldu buna karşılık Üniversitede profesörlerden birisine danıştı içindeki çelişkiden kurtuldu.Bazı cümlelerin anlam derinliği olabiliyor.Bu adam din profesörü var bunu defalarca okuyup bitirmiş insanlar var.Sizce bu adamlar bu çelişki dediğiniz şeyleri göremiyor mu ? Görüp körü körüne bağlı mı kalıyor yoksa.
Goremiyor, sonucta ekmek parasi. Ayrica Kuran apacik bir kitaptir. Ben demiyorum, kendisi onlarca farkli yerde soyluiyor. Dilide cok basittir. 7-8. sinifa giden biri cok rahat anlar. Sen bugun bir kiliseye git, incildeki sacmasapan biseyi goster, adamlar oyle bir anlatirlarki, ben yanlis anlamisima baglarsin olayi. Butun dinlerde bu boyledir. Mesela gecmiste insanlar dunyanin duz olduguna insanlar inanir, Kurandada duz olarak tasvir edilir (onlarca yerde duzledik der, yyakin gogu kandillerle donattik diye anlatir, Allahin arsini dunyanin ustune dusmesin diye melekler tutar, 7 kat gok vardir vs...), hatta bazi islam alimleri su anda bile cikip duzdur der, bana gore samimi adamlar, cunku orda yazani dogru anlamislar, bizimkiler hepten uckagitci. Zaten dikkat edersen, turkcesini soylemezler, soyleseler, insanlar Kuranin turkcesini bir okusa, o zaman buyuk devrim olur. Mustafa Kemal sence niye Kurani turkceye cevirtirmek icin o kadar ugrasmis, hic dusundun mu? Insanlar gercegi gorsun diye.
Bugun Turkiyede ve diger islam ulkelerinde senin tahmin ettiginden cok daha fazla musluman olmayan insan vardir, ama cevreye musluman gozukurler. Siz Mustafa Kemalin getirdigi laiklik sayesinde rahat oldugunuz icin, islamdan cikmanin cezasini dahi bilmiorsunuz. Musluman bir ulkede birakin Kurandaki en ufak bir celiski var demeyi, namaza gitmezseniz cevreden baskiyi yersiniz. Musluman olmadiginizi soylerseniz, sizi oldurme haklari vardir. Suriyede gordugun yobazlarin ordaki insanlari dograma haklari islamda vardir.
ben sana cok net olayi tarihi olarak aciklayayim. Hz mMuhammedin getirdigi devrim putlari kaldirip, gorumeyen bir tanriya inanmayi getirmesidir. O zamanki araplarda Hz Muhammed gelmeden once su andaki Muslumanlar gibi Allah'a inanir, oruc tutar, namaz kilar, hacca giderdi. Allaha putlari araciligi ile ulasacaklarini dusuunyorlardi. Bizim milletin saman geleneginden kalma turbeye gidip, yardim dilemesi gibi, putlardan yardim diliyorlardi. Hz Muhammed zamaninda once yapilmis mescidler var. Yani putlar onlara Allaha ulasmaktaki bir basamakti. Hz Muhammed bu putlari kaldirdi, yapilan devrim bu. Ayrica Allahin kizlar vardi, onlarida kaldirdi. Ama islam tarihcilerini okursaniz, tamamen farkli bir portre ciziyorlar. Hz. Muhammed ticaret icin bolgeyi dolastigi icin diger dinler hakkindaki bilgisini hice sayiyorlar, okuma yazma bilmeyen cobana bagliyorlar isi. Yani adamlar samimi degil. O donemin siyasi sartlarini, Bizans-Sasani savaslarinin ipek yolunu guneye kaydirdigini, araplarin bu surecte cok zenginlestigini vs anlatmadan, insanlara kendi kafalarindan uydurduklari seyleri aktariyorlar.
Benimde kafama yatmayan şeyler var ama gerek dua ettiğimde gerekse ettiğim duaların kabul oluşunda bile bir yaradanın olduğunu farkedebiliyorum.Ama Kur-an konusunda Edip Yüksel diye bir adam var biliyorsunuzdur belki onu takip edin facebook üzerinde de sayfası va belki işinize yarar.Kur-an'ın mükemmel bir dille yazıldığını ifade ediyordu.Siteside aşağıda
http://www.19.org
Edip Yuksel Kurani modern dunyaya uyumlu hale getirmek icin kafasindan yeniden yorumlayan biri. Zaten her devirde boyle adamlar cikar. Degisen sartlara uygun hale getirmek icin bunlari yapmak zorundalar. Gerci bu adam sanirim Amreikada yasiyor, Turkiyede 1 sene kalmaz, yobazin biri bunu vururlar, oldururler, karsidaki ahalinin ne kadar fikir tartismasina uygun oldugu konusunda sanirim bir fikir verir bu.