mka688 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki var etti dediğin şey nasıl var oldu ? veya var ise neden insanların bu haline müdale etmedi ? vs.. vs.. bir çok soru var bunlara cevap veremezsin aslında burada 3 5 soru sorayımda din kavgası çıkar şimdi hiç yazmıyayım boşver

ama gerçi öyle yada böyle değil diyanet için ayrılan 2.4 milyar $ bizi çok ileriye götürüyor teknolojide bile aştık kendimizi.

Arkadaşım müslümanız diye hep ileride olmak zorunda mıyız ? Biraz dini sitelerde araştırma yapın.Herkes kendi kaderini yaşar.Rabbim herkese bir irade vermiş,akıl fikir vermiş.Tamam ben dini açıdan çok zengin değilim ama sizde bunu anlayacak kapasitedesiniz.Google kullanmayı biliyorsunuz o kadar profesör var bu işin okulunu okumuş adamlar var siz 2 satır şey yazarak bu tezleri çürütemezsiniz.

OdemeHizmetleri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de diyorum ki olmayan bir şeye neden inanayım? Ya 6-7 milyar insan var dünyada ve sadece 1,5 milyar müslüman var. 1.5 milyar müslümanın yarısı inanışa göre cehenneme gidecek, benden farksız kişiler sadece Allah'a inançları var. Ne namaz, ne oruç ne ibadet vs. Eee geriye kalan insanları neden bilerek başka ülkelerde yarattı Allah? Cenneti herkes için istemiyor mu yoksa orada yer mi az?

Mantıklı olarak şunu da düşünelim lütfen... Şimdi diyelim ki Müslüman bir ülkede doğmadınız, Amerika'da doğdunuz. Nasıl inanacaktınız?

Yahu Dünya'da doğan insanların %97'sinden fazlası ailelerinin dinlerine inanıyorlar. Siz bakmayın haberlerdeki "Müslüman oldu" başlıklarına. Müslümanlıktan başka dine geçenleri de bir araştırın, ateizme yönelenleri. O kadar cazip bir din olmadığını görmemeniz beni üzüyor gerçekten.

Bana saygılı, edepli cevap verene ben de edepli cevap veririm. Teşekkürler yorumunuz için.

Gerçekten çok umrumdaydın, üzdün şimdi beni. Tüh.. Kaçamak cevaplar veriyorsun diyorsun bana saçma cevap veriyorsun diyorsun; bana neden varsın diye bir soru sordun Allah var deseydin daha tutarlı ve güzel bir yorum yapmış olurdun, o narin parmaklarını da yormazdın o kadar saçmalığı yazmak için. Kusura bakma da.
Kardeşim alaycı cevaplar verme inanmıyor olabilirsin ama buradaki insanların inançlarıyla oynamana gerek yok.O kadar din profesörü var bunların aklı senin kadar çalışmıyor mu ? Araştır öğren ama gelip burada bilmediğin konularda alaycı tavırlar sergileme.Adam başka ülkede doğdu diye cehenneme gidecek diye bir kaide yok.Bunu öğrenmen gerek önce.Ayrıca içinde ufacık bir iman olan adam bile cenneti tadacak.