protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam,

Ben tartismaya girme niyetinde degilim. Daha once dedigim gibi insanlar bir kultur icinde yasiyor. Cocukken etrafimizdaki kulturun ana ogelerini kapiyoruz, bir sure sonra bunlari hic sorgulamiyoruz. Bu yuzden surekli geri kalmis ulkeler(Turkiye, Suriye, Irak, Misir ve diger musluman ulkeler) kendisini tekrarlayip duruyor. Ronesansin nasil ortaya ciktigini, Avrupanin nasil bir anda atilip yapip dunyyi degistirmesini ararstirirsaniz, bilim adamlarinin karanlik caglarda bulduklarinin Incil ile catistigi ve sonucta bilimin kazandigini gorursunuz. Insanlarda acaba bu kitapta(incil) baska yanlislarda olabilir mi diye sorgulamaya basladiktan sonra, zaten hersey corap sokugu gibi gelmistir.

Sizede tavsiyem Kurani turkce okumanizdir. Ilk okumanizda muhtemelen icinde yetistiginiz kultur yuzunden ve cehennem korkusundan anlamayacaksiniz, 2 ve 3. okuyusunuzda su anda ortaokulda bile ogretilen temel bilim derslerindeki bazi seylerler catistigini anlarsiniz. Bunlari burda tek tek anlatmanin kimseye en ufak faydasi olmaz, cunku zaten bazi seylere sartlanmissiniz. Bu yuzden okuyun, ozellikle Kurani turkce okuyun. Dusunebilen, sorgulayabilen bir insan sadece su iki ayete bakip, olayi cozer.

Bakara-34. Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Kehf-50. Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
Hocam Meleklerin insanlar gibi düşünebilme yetileri yoktur. Yani melekler hizmet için yaratılmış varlıklardır. Cinler ise insanlar gibidirler ve inanmayan milyonlarca insan olduğu gibi inanmayan milyonlarca cinde vardır. İblis de cindir. Bu iki ayetti vermenizi anlayamadım, birinde biz meleklere eğilin, diğerinde iblisin cin olduğu ve eğilmediğinden bahsedilmiş.