Sheeba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örgün ve açık arasındaki fark devamsızlık değildir, bir arkadaş o şekilde izah etmiş. Şahsen örgün okuyorum ama devamsızlık konusu derslere göre değişkendir. Bir dönemde 10 ders alıyorsam 2-3 dersin devam zorunluluğu vardır, oda hoca ile alakalı bir durum. Yerine imza attırmak, hocayla konuşmak gibi seçenekler mevcut çalışanlar için. Tabi bu bölümlere göre değişiklik gösteriyor, İstanbul Üniversitesi'nde tıp okurken geçerli bir olay değil

Diploma farkına gelince, açık dünyada tutulmaya başlanan bir olay zaten bize gelişi de Özal mantığı ile sanırım bu şekilde olmuştu. Gelecekte üniversitelerin çoğu bölümü bu sisteme geçiş yapacak. Ancak bizde açık denildiği zaman puanı tutmayanların tercih ettiği gibi bir durum söz konusu. Bu yüzden büyük kurumlarda çalışamazsınız, sizin diplomanız onlarca değerli görülmeyecektir.

Örgün ya da ikinci öğretim gibi konulara gelirsek, üniversiteler devlet ve vakıf olarak ikiye ayrılmakta ve bu iki grupta kendi içinde tekrar ikiye bölünmekte "köklü" ve "sonradan" olmak üzere.

Mesela devlet üniversitelerinden köklülere örnek; İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik, Marmara. Buraların x bölümünden mezun bir öğrenci ile RTE Üniversitesi x bölümünden mezun arkadaş aynı değiller.

Vakıf için köklü örnekler; Bilkent, Koç, Sabancı, Bilgi (sadece bazı bölümleri)
Sonradan vakıflara örnekler; Okan, İstanbul Aydın, Beykent

Şimdi vakıftan mezun olursun ama Koç bitirirsin, Bilkent bitirirsin, o zaman İTÜ, İstanbul, ODTÜ bitirmiş adamla mücadele edebilirsin. Geriye kalanlar için boşa giden seneler, boşa harcanan paralar diyorum...

Kaldı ki sizin hedefiniz ne (bölüm olarak) ? Buna bakmak gerekir. Üniversite seçerken bölüme bakıp (profesörler, doçentler, kaç makale yazılmış, kaç kitap yazmışlar, etkinlikler çok mu vs.) en iyi bölümün olduğu yer seçilmeli.

Mesela hukuk okuyacaksanız İstanbul ve Ankara üniversitelerinden başka yere gitmemeniz gerekir.

Sizin hedefinizde böyle bir durum söz konusu değil gördüğüm kadarıyla, kamu yönetimi belki ikinci öğretim tutturabilirseniz devlet üniversiteleri içinde sizin için daha iyi olabilir. Onun dışında KPSS formülü üzerinden AÖF ile devam etmenizde çok büyük bir sakınca olmayacaktır.
Değerli Bilgileriniz için teşekkürler.Vakıf Üniversitesine Gidecek durumum yok onun için devlet 2.öğretim kamu tutabilir belki.
Sadece Son Cümlenizi Anlamadım KPSS formülü üzerinde aöf ile devam etmenizde çok büyük bir sakınca olmayacaktır demissiniz biraz daha açabilir misiniz teşekkürler r10+ verdim bu arada