Bu soruları sormadan önce veya kendini çıkmaza sokmadan önce, içinde şüpheye düştüğün islam dininin kitabı olan Kuran-ı Kerim'i oku. Anlamaya çalış, mucize var mı yok mu bak bir. Neredeyse insanların söylediği herşey kulaktan kulağa geçmiş bilgiler. Okuduğun Türkçe mealler ise onu çeviren kişinin anladığı şeyler. Yani araştırmacıyım sorgulayıcıyım demeden önce arapça öğren yazılmış olan Kuran-ı Kerim'in ilk halini al oku anlamaya çalış. Araştırmacı olmak bunu gerektirir bir yerde aslında. Veya en kötü ihtimalle al Türkçe mealini oku.
Ben Allah'ın(yani tek bir yaratıcı'nın) olduğuna inanan birisiyim. Ancak mesela yazılmış kitapların doğruluğuna kendimi inandıramayan birisiyim. Bunun sebebi de neden yaratıldık sorusuna aldığım saçma cevaplardır. Allah'ın insanların günlük işlerine kural koyabileceğine inanamıyorum. Hz Muhammed çok zeki bir insandır. Bunu tarih okuyan herkes bilir. Gerek içinde bulunduğu dönemin bilgi seviyesi gerekse katıldığı savaşlardaki başarıları bunun en büyük göstergeleridir. Da Vinci, Einstein veya adını sayamadığım nice dahiler, insanlığın faydasına şeyler yapmaya adamıştır kendini hep. Bende Hz Muhammed'in bunu yapmak için böyle bir kitap yazma fikrine gittiğine inanıyorum. İnsanlık için kurallar kitabı olması demek herkesi düzene sokup iyiliğe teşfik etmek demekti. Hz Muhammed'in bundan bir kazancı olmayacaktı ancak onun üstün zekası belkide bunun gerekliliğini iyi biliyordu.
Bütün bunları Kuran-ı Kerim'i tam olarak okuyup bitirmeyen biri olarak söylüyorum. Şuan bile öyle iğrenç şeylere şahit oluyorum ki gerçekten bu insanlara kurallar gerek. Beyinlerine sokulması gerek diyorum. Başka türlü iyiliğin ne demek olduğunu anlayamaz bunlar diyorum. Ancak yine söylediğim gibi keşke bir zaman makinemiz olsa ve o makine ile geçmişe gidip ne olmuş ne bitmiş görebilsek. Acaba gerçekten neden yaratıldık