Merhaba dostlar,
Amacım tartışma çıkarmak değil kafamdaki soru işaretlerinden kurtulup süpheye düşmeden inanmak.
Evrende milyarlarca galaxy, katirilyonlarca yıldız ve gezegen var, madem dünya insan oğlu için gelip geçici bir sınav yeri o zaman milyarlarca galaxyler, yıldızlar, gezegenler, karadelikler neden var?
Tüm bu sorulara Kuran-ı Kerimde bulabilir miyiz?
Uzaktaki bir galaxy de akıllı yaşam formları varsa bu islam anlayıışına ters mi?
Umarım bu konuda beni aydınlatacak birileri vardır...
Yüce Allah, zatının tanınmasını ve bilinmesini istedi. İsim ve sıfatlarının tecellisi olarak kâinatı yarattı. Bir hadis-i kutside yüce Allah: Ben gizli bir hazine idim, bilinmek ve tanınmak istedim mahlûkatı yarattım. (Acluni, II, 132) buyurmuşlardır. Yani yüce Allah kâinatı kendisini tanıtmak için yaratmıştır. Yaratılışın gayesi ve amacı yaratıcıyı tanımaktır. Allah insanı da kendisini iman ile tanıması ve ibadet ile itaat etmesi için yaratmıştır.
Allah kendisini gizlemiş ve eserlerini ortaya çıkarmıştır. Çünkü eser ustasını daha iyi tanıtır. Amaç gizli hazinelerini ortaya çıkarmak ve o vasıta ile zatını tanıtmak olunca eserini izhar edip kendini gizlemek daha mükemmel bir şekilde zatın tanıtılmasını netice verir. Allahın hazineleri ise isimlerinde gizlidir. Çünkü mükemmel benzersiz gizli bir cemal kendi güzelliklerini aynada görmek ve güzelliğinin derecelerini şuurlu ve kendine âşık olanların gözleri ile de görünmek ve bilinmek ister. Bu da kendisinin isim ve sıfatlarını görerek eserlerini bilen, anlayan ve öven, takdir edenlerin varlığını gerektirir. Yüce Allah da kâinatı yaratarak kendi hazinelerini ortaya çıkardı. İnsanı yaratarak bu eserlerin sahibi, yaratıcısını bilmek ve iman ile tanımak, ibadet ile itaat etmeyi gerekli kıldı. İnsanın yaratılış amacı Allaha iman olunca insan iman etmekle bu amacı gerçekleştirmiş olur. İnsanın affedilmez günahı da Allaha şirk koşmak olacaktır. İşte bundan dolayı yüce Allah Şirki Allaha karşı yapılmış en büyük iftira kabul etmiş, Allah şirki affetmez, bunun dışında her günahı affeder. (Nisa Suresi, 4/48, 116) buyurmuştur.
Devamı:
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...aci-nedir.html
Bu tarz siteler müthiş kaynak. Aklınıza takılan soruları da sorabilirsiniz.
Ek olarak:
http://www.sorularlaislamiyet.com/so...rlari-var.html