Merhaba.
İslamiyet ile alakalı tüm sorularınıza Kur'an-ı Kerim ve hadislerde cevap bulabilirsiniz. Ancak kendiniz bulabilecek düzeye gelmek için o konuda ilim sahibi olmanız gerekir. Bu sebeple, ilim sahibi olanlara sormak veya yazılı eserlerini okumak size hızlıca cevabınızı bulmanız konusunda yardım eder. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe tercümesinden yararlanılabilir ancak basit bir şiirin bile farklı bir dile tercüme edilmesi çok zorken Allah kelamı olan bir eserin farklı bir dile
aynen çevrilmesi mümkün değildir, eksik bir tercüme olacaktır. Türkçe tercümeden cevabı bulamadığınız konularda tefsirlere bakmak gerekir. Tefsirler dini konularda ilim sahibi insanların yazdığı, ayetlerden hadislerden yola çıkarak dini konuların daha detaylı açıklamalarının yapıldığı eserlerdir. Ben Risale-i Nur okuduğum için birkaç alıntıyı aşağıya eklemek istiyorum.
Allah'ın varlığı ile alakalı Onuncu Söz'den bir parça:
Alıntı
Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahibsiz olamaz. Bir harf kâtibsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?
Allah'ın kainatı kendi hünerlerini ve kemalâtını göstermek için yarrattığı ile ilgili Dördüncü Şua'dan bir parça:
Alıntı
Bu masnuata, hususan hayvanat ve nebatata bakıyoruz, görüyoruz ki: Kasd ve iradeyi gösteren ve ilim ve hikmeti bildiren daimî bir tezyin, bir süslemek ve tesadüfe hamli imkânsız bir tanzim, bir güzelleştirmek hükmediyor. Hem kendi san'atını beğendirmek ve nazar-ı dikkati celbetmek ve masnuunu ve seyircilerini memnun etmek için her şeyde öyle bir nazik san'at ve ince hikmet ve âlî zînet ve şefkatli bir tertib ve tatlı vaziyet görünüyor; bedahet derecesinde anlaşılır ki, kendini zîşuurlara bildirmek ve tanıttırmak isteyen perde-i gayb arkasında öyle bir san'atkâr var ki, herbir san'atıyla çok hünerlerini ve kemalâtını teşhir ile kendini sevdirmek ve medh ü senasını ettirmek ister.
Yalan söylemeyeceği düşmanları tarafından bile tasdik edilen bir peygamberin(A.S.M.) sözü, bize ulaştırdığı Kur'an-ı Kerim, onun sahabelerinin nakli ile Allah'ın varlığına inanmak
veya
Allah'ın varlığının bilimsel ispatı yoktur diyen ancak
- Allah'ın yokluğunu
- başka bir ilahın varlığını
- hiçbir ilahın olmadığını, kainatın tesadüf eseri oluştuğunu
bilimsel olarak ispat edemeyenlere inanmak
herkesin kendi tercihidir.