munir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Epeydir aklıma takılıyordu dayanamadım sorayım dedim artık Dedicated ve co location fiyatları malum. co location hizmeti almak nedendir ne zaman karlıdır. Fiyatlara bakınca genel olarak ikiside aynı gibi ortalama cihazlar için. ayrıca barındırma hizmetinden yararlanmak için birde cihaz satın almak gerekiyorki oda hem pahalı hemde nakit ödemek gerek. Göremediğim ne var acaba
Bence bu soru biraz co-location ne demek gibi birşey. Dedicated da sunucu size ait olmaz sadece aylık kira bedeli ödersiniz co-location da sunucu size aittir istediğiniz bir datacenter da kesenize uygun hizmet alır ve kullanırsız. Co location da içine kurulan yazılımın ücreti size aittir (vmware lisansı vs.) fakat dedicated da genelde firmalar bu ücreti karşılamaktadır. Kar olarak düşünürsek kabaca bir hesap ile http://www.sahibinden.com/bilgisayar...ry_text=sunucu buradaki bir sunucu fiyatı + Aylık 150-200tl civarı barındırma ücretidir. Bu arada şunuda atlamamak lazım her geçen gün teknoloji ilerliyor aynı şekilde insanların beğeni ve hız tutkularıda bu sebepten dolayı alınacak sunucuda sağlam donanım ile yapılandırılmalıdır. Öneri isterseniz dedicated her zaman daha mantıklı geliyor bana. Bunlar şahsi düşüncelerimdir.