Bu konuda bilgi topluyorum hocam bu işe girmedim henüz. Ama forum sitelerinde bu işlerle uğraşan birçok insan var. Onlar bu işleri nasıl yürütüyor tecrübelerini paylaşırsa iyi olur. Vergi ödemek gerekirse öderiz işe girişince. Devlete vergi ödemekten kaçmam. Bu işle uğraşanlar, ne kadar vergi ödüyor, faturalandırma işlerini nasıl hallediyor, vergi dışında devlete ödedikleri herhangi bir ücret var mı varsa neye ne kadar ödüyorlar.... bu gibi soruların cevaplarını toplamak istiyorum
GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
R10'daki arkadaşların %80'i vergi ödemiyor,
Bunu nasıl yapıyorlar? Herhangi bir şikayet olmadığı ve yüksek kazanç sağlamadığı sürece devletin ilgisini çekmiyor ve vergi ödemeden iş yapılabiliyor.
ANCAK; 1 TL bile vergisiz iş yaparsanız ve devlet sizi yakalarsa alnınızdan öper

Cezanın cezasını + kazanmadığınız parayı kazanmış gibi gösterirler 10.000 TL kazandıysanız 50.000 TL para isteyebilirler...
Bir arkadaş bu siteden bahsetmişti, devletin sitesi burdan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz
http://www.egirisimci.gov.tr/
Bence şahıslar için yeni bir sistem çıkartılmalı, muhasebeci olmadan direk internet üzerinden beyaname verilip vergi ödeme yolu olmalı, yada banka hesabınıza gelen parayı gelir olarak işaretleyip otomatik olarak internet bankacılığından belirli miktarda vergi ödenebilmesi gerek...
Anlayacağınız, iş yeri kurup aylık 1500 lira gibi maliyetleriniz olmadan yaptığınız işi resmileştirebilmeniz gerek, inşallah ilerde olur.