Merhaba. Kendi opencart sitem için küçük bir sipariş alarm programı yazdım. Aham şaham bişey değil. Burda sizinle paylaşacağım demo gibi birşey. İsteyen istediği gibi kullansın. İsteyen olursa cüzzi bir ücret karşılığında geliştirebilirim.

Sistemin amacı, yeni bir sipariş geldiğinde site sahibine sesli ve görsel uyarı vermesi, siparişi kimin verdiğini, siparişteki ürünleri göstermesidir. Dediğim gibi aham şaham bişey değil ama iş görür en nihayetinde.

Programın çalışması için;

1- Bilgisayarınızda MYSQL Connector'ün kurulu olması,
2- Sunucunuzun MYSQL'ye uzaktan bağlanılmasına izin vermesi gerekmektedir. Bunu nasıl yapacağınızı internetten araştırarak bulabilirsiniz.

Bu 2 madde tamamsa program şöyle kullanılabilir;

1- Linkteki zipli dosyayı indirin.
2- Dosyayı bir yere çıkartın, içinde bulunan "siren.wav" ses dosyanızı direk bilgisayarınızın "C:" dizinine kopyalayın.
3- Programı çalıştırın ve sağ alt tarafta bulunan MYSQL bilgilerini girin.
4- Bağlan butonuna basın.
5- Yeni sipariş varsa direk siren çalacak ve sağ alt tarafta yeni sipariş var notu çıkacak.
6- Sipariş detaylarını görmek için, görmek istediğiniz siparişe tıklayın. Sağ tarafta sipariş edilen ürünleri, alt tarafta müşteri bilgilerini görebilirsiniz.
7- Her 8 saniyede bir program siparişleri kontrol eder ve yeni sipariş varsa size bildirir.
8- Benim sitemde ID'si 1 olan sipariş durumu Ödeme Bekleniyor. Ben buna göre ayarladım. Sizin sisteminizde faklı olabilir. Bunu kontrol etmek için Mysqladmin'den veritabanınızdaki "oc_order_status" tablosuna tıklayın, "order_status_id"'si 1 olan hangisi ise, sitenizin admin panelinden Sistem > Mağazalar > Düzenle tıklayın, Seçenek tabındaki "Sipariş Durumu" varsayılanını, PhpMyadminde ID'si 1 olan hangisi ise onu varsayılan yapıp kaydedin.

Büyük ihtimalle 8. madde zaten standart olup sorun çıkmayacaktır ama eğer çalışmazsa bir kontrol edersiniz. Bu her türlü sistem için ayarlanabilir, sıkıntı değil yani.

Program hakkında bilgi almak için, yada sisteminize entegre gelişmiş bir versiyon sipariş etmek için özelden telefon numaranızı bana gönderebilirsiniz.

Dediğim gibi, program demo gibi bişey şuanda. Hatalar olabilir, olursa affola. Saygılarımla...

Unutmadan, istek halinde İLAN SİSTEMLERİNE yada DİĞER E-Ticaret sistemlerine bunun gibi sipariş alarmı yapabilirim.

Programın Ekran Görüntüsü

İNDİRME LİNKİ

Link 12.03.2017 tarihinde yenilenmiştir.