fatihsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki ne yapmak lazım hocam
Sitenizin ne sitesi olduğunu bilmiyorum. Ama yapılacak yüzlerce şey var. Aslında öncelikli olarak ne yaparım değil ne yapmamam lazım diye düşünmelisiniz.

Yapmamanız gerekenlerin başında bu saçma sapan, milletin umutları ile paralarını resmen çalan kişilerin yaptığı seo adı altındaki paketlerden almamalısınız.

SEO her siteye, her konuya, rekabete, sitenizin iç yapısına göre değişir.

Derin bir konudur. Zaman alır... Ve en önemlisi çok az kişi gerçekten bilir.

Yapılması gerekenler çok basit. Sitenizi düzgün ve özgün yapmalısınız. Her şeyden önce site içi SEO'su düzgün olmalı. Bu url yapısından sitemap'e, içeriğindeki zenginliğinden google veri işaretlemeye kadar geniş bir konudur. Titlesi, her sayfanın ayrı description'u ile de bir yapı oluşturmalısınız.

Öncelikle bunların tamam ve düzgün olduğuna emin olmalısınız.

Ardından rakiplerinizi inceleme, onların hangi kelimelerde nasıl yükseldiğini incelemeli, onların neler yaptıklarına bakmalısınız.

Yapılacak çok şey vardır. Eğer bu sizin çok önemliyse, bir profesyonelden ücretli olarak yardım almanızı öneririm. Fakat profesyonel bir seo cu bilinenin aksine 100-200 liraya klavyenin tuşuna bile basmaz...

Örneğin ben bir link almak yerine, düzgün bir site yapıp pcnet, webrazzi gibi sitelerde haber olarak çıkartıyorum. Hemde bunu ücretsiz yapıyorum. Çünkü yaptığım işin en azından 1 bölümünü rakiplerimden farklı ve güzel yapmaya çalışıyorum.

İşin özünde farklılık ve sıkı çalışmak var. Bir ziyaretçi sitenize geldiğinde aradığını bulması, istediğine ulaşması önemli olan...

Ben profesyonel bir seo cu değilim bunuda ayrıca belirteyim. Fakat 3 yıllık seo bilgim ve tecrübem ile sitelerimin hemen hemen hepsi istediğim yere getirdi.

Bunu ben yapabiliyorsam siz ve herkes de yapabilir. Sadece bilmek gerekiyor.

Bilmek içinde araştırmak...