Merhaba;
Android Uygulama hakkında işinize yarayacağını düşündüğüm bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar da konu hakkında bilgilerini paylaşırlarsa uygulama yaptırmak ya da yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı oluruz.

Andorid Google'nin açık kaynak kodlu mobil işletim sisteminin adıdır. Siteniz için uygulama hazırlamak istiyorsanız gerekli dosyalara buradan , örnek tasarım dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Buradan sonrası sizin hayal gücünüze ve bilginize kalmış.

Benim bilgi vereceğim konu uygulama hazırladıktan sonrası ve Google Play'de yayınlanma aşaması.

Öncelikle uygulamayı siz hazırlayabilir, uzman bir arkadaşa hazırlatabilirsiniz ya da ücretsiz uygulama siteleri ( en bilineni appsgeyser, yardımıyla hazırlayabilirsiniz.

Ücretsiz Uygulama Yaptırmak
Bu işlemi ücretsiz yapıyorlar evet ama uygulamanıza ekledikleri reklamlar ile para kazanıyorlar. Bu tarz uygulamalarda yaşayacağınız en büyük sorun key dosyasının sizde olmamasıdır ve key dosyası eğer siz de yoksa uygulamayı daha sonra kendiniz ya da bir başkası güncelleyemez. Örnekle açıklamak gerekirse, ücretsiz bir uygulama yaptırdınız ve google play'e yüklediniz zamanla bu uygulamayı 10.000 kişi indirdi. Baktınız bu iş iyi gidiyor hemen kendi reklamlarınız olan bir uygulama yaptırmak istediniz. Bu aşamada eğer elinizde key dosyası yoksa eski uygulamanızı yeni versiyon ile güncelleyemiyorsunuz yapacağınız tek şey yeni bir uygulama olarak yüklemeniz olacak ve 10.000 kişilik uygulama ücretsiz yaptırdığınız siteye hediyeniz olacak. ( Uygulamayı ücretli yaptırıyorsanız iş bitiminde şifre ve key dosyasını isteyin.)

Uygulamanız hazırlandıktan sonra sıra geldi yayınlanma aşamasına. Uygulamanızı ( yani apk dosyanızı ) google play'e yükleyebilir, siteniz hostingine yükleyip kullanıcılarla paylaşabilir ya da cep telefonu markalarının kendi uygulama sitelerine ekleyebilirsiniz. ( Örnek : samsung apps)

Google Play Geliştirici Hesabı:
Google Play'e uygulama yüklemek için bir geliştirici hesabına sahip olmanız gerekir. Bu hesaba sahip olmanın ücreti 25 USD'dir. ( Kayıt ) Bu ücreti ödemek istemiyorsanız forumda uygun fiyata bu işi yapan arkadaşlar var.

Admob ve Adsense;
Google uygulamalar için admob kullanımını şart koşuyor. ( Kaynak ) Bu sebeple uygulama yaptırırken reklam geliri için adsense değil admob'u seçin.

Aklıma geldikçe ekleme yaparım.
İyi Forumlar,