boşverin partileri ama şuurlu olun. basit bir gerçek var; iş yapamayan senin paranı harcıyor. sen hoşgör ama seninle beraber benim paramı da harcıyor. ben hoşgörmem

hiçbir belediye başkanı cebinden bir şey yapmıyor bu ülkede. bizler aslanlar gibi verdiğimiz vergilerle bir havuz yaratıyoruz. kural olarak da seçtiğimiz insanlar o havuzu yönetiyor. gidiyor uzmanı, yetişmiş elemanı, liyakatli uzmanı buluyor ve iş yaptırıyor ya da yaptırmalı. yaptıramıyorsa belediyenin sorunudur. yaptıramıyorsa hesap sorun kardeşim akıllı olun.

o parti izmir'de yapamamış, bu parti istanbul'da. bunun bir önemi yok. eğer sen kendi vergine sahip çıkamazsan, "benim partimdir" diye belediyeyi arkalarsan, kendine ve şehrine yazık edersin. zaten senin arkalamana gerek yok, belediyedeki para bunu yapacak avukat ve medya ordusunu almaya yeter ama hizmete yetsin istiyorsan eleştireceksin.

verdiğimiz vergiyi veren bir başka ülke daha yok dünyada. ücretli olarak benim verdiğim vergiyi civarımızdaki semtte veren esnaf bile yok. hiçbir şeye saygınız yoksa kendinize, sizinle birlikte vergi veren komşunuzun alınterine saygınız olsun.

şu memleketin sorumluluğu almayı bilen, hatasını kabul eden bir yönetici göreceği günleri beklemekten ömrümüz heba oldu resmen. kendisini arkalayan fanatik körler yüzünden elin memleketinin basit sorumluluk alma standardı bize lüks olmuş asıl mesele bu ama gören yok.