Uzun videonuzu hemen hemen izledim

Açıklayıcı bilgiler var.
Emek vermişsiniz... Güzelde anlatıyorsunuz.
Tahmini sorular daha önceden madde madde hazırlanmış olsa
belki çok daha ciddi ve faydalı olurdu. Elinize sağlık...
Lakiin...
Belki, siz bu denizin içinde olduğunuzdan yani bizlerinde
sistemi anladığımızı düşünerek tam açıklamadınız.
En önemli husus arada kaynamış gitmiş!
Diyorsunuz ki!
Yada diyorlar ki;
Efendim, bu bitcoin'in bir sahibi yok!
Basında çıkan bitcoin sahibi yakalandı efsaneleri...
Sistemin bir merkezi yok.
Sistem açık kaynak kodlu,
İsteyen tüm kodlara ulaşabilir vs. vs.
O halde;
1- Mining yapmak için aleti edavatı aldınız! Hangi siteye, hangi servere bağlanıyorsun?
2- Hani madencileri bir arsada altın arayanlara benzetmiştiniz. Kazmayı vuracaz da arsa nerde? Nereyi kazacaz?
3- Daha önce çıkartılmış asal sayı karşılığı olan ve piyasada elden ele dolaşan Bitcoinler var. Tamam... Sıradaki bitcoin ne? An itibariyle hangi asal sayının karşılığı olan bitcoini arıyoruz?
4- Ahmet adresinden Mehmet adresine 1 Bitcoin gönderildi. 0,0001 bt komisyon kesildi ve bu komisyon ödül olarak cefakar madencilere pay edildi! Kim pay etti? Hangi sistem bu kayıtları tuttu? Milyon tane madenciye nasıl pay etti?
5- Madenciler bitcoin transferine onay veriyor diyorsunuz. Madencilerin bağlandığı bir site var ve her madencinin yetkili bir onay-işlem paneli mi var? Madencilerin arasında pramit bir hiyararşi mi var? Sen madenci olarak onay verebiyorsun da ben madenci olarak veremiyor muyum?
6- Madenci olarak girdik bir pool'a başladık kazmaya... O pool'da yada blok mu diyorsunuz... Benim gibi var belki 1000 tane madenci. Her bir madencinin çözülmesi gereken şifrenin hangi basamağında kazacağı nasıl belirleniyor? Kim belirliyor? Yoksa herkes o bitcoin için ayrı ayrı sıfırdan kazarsa kollektif çalışmanın ne anlamı var?
7- Ben devletim! Amerikanya Devleti... Ülen başlarım sizin bitinize de koyununuza da dedim

Bu sistemi kapatmak istedim. Şimdi benim gidip te serverinı, networkunu yıkıp yakacağım bir merkez yok mu? Yoksa o halde yukarıda saydığım tüm bu organizasyon nasıl nasıl yönetiliyor?
8- Bitcoinden farklı bir site (adını videoda zikrettiklerinizden) nasıl oluyorsa bitcoin transferlerini logluyor?
Benin anladığım;
Bu işin bir sahibi var!
Bu işin bir yada birkaç merkezi var!
Yetki almış siteler var!
Yada ne?