loc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle birşey var. Yazılımı kurduğum binalarda çok çakal it ekibi var. Valla ben bu yazılımı alıp satayım diyenlerle karşılaştım ama modifiye edilmiş linux işletim sistemini görünce apışıp kalıyorlar. Biraz kafam rahat o konuda ama ne olur ne olmaz diye benim bir şekilde bunu halletmem gerekiyor. Çünkü yakında windows ve os x üzerinde bu yazılımı çalıştırmak isteyen müşterilerimiz olacak. Yani linux üzerinde program yazdırsam diğerleri için de yazdırmak zorunda kalacağım ki bu da biraz maliyetli olur. Aklıma şöyle bir fikir geliyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum tabi. php.ini içnide bir komut ile paket kontrolü yapıp işletim sistemi içinde gizlenmiş bir dosya üzerinden lisans kontrolü yapsam adam bunu çakamaz gibi geliyor. Ama nasıl işte orası kafa karıştırıcı
bir önceki mesajımda belirttiğim gibi sizin işiniz bize nazaran daha kolay söylediğiniz gibi yada aklınıza gelecek local makinaların esneme gücünü kullanarak istediğinizi yapabilirsiniz.

İlla linux eklentisi olmak zorunda değil burda anlatmak istediğim ioncube gibi herkesin ulaşabileceği bir yazılım yerine java , flash vb global çalışan bir güvenlik koyabilirsiniz burdaki sınır sizin düşündüklerinizin en uç noktası çok basit bir mantık kuralım.

bir java uygulaması ile local makinaya bir dosya/txt/resim/mp3 artık aklınıza ne geliyorsa oluşturtursunuz daha sonra bunu kontrol edip içerisindeki değer/boyut/hash vb vb artık düşüncenizde ne varsa birkaç küçük kontrolle bile ioncube'den alacağınız güvenliğin 10 kat fazlasını almış olursunuz.

Zaten programınızı kullanacak kişiler belirli sayıda yani günlük 10K 20K kullanıcının tmaamına standart sunmak zorunda değilsiniz. açacak kişi önce javauygulamasını çalışırsın.