işin içine local ip girince zaten tahmin etmiştim paket program tarzı bir uygulamanızın olduğunu. Sizin işiniz

bizlere göre çok daha kolay zira ,her sunucuda çalışmak zorunda olan bir program yazmıyorsunuz. En iyi tavsiyem hiç ioncube ile uğraşmadan bir linux eklentisi yazdırmanız olur ioncube yerine bu eklenti vasıtasıyla güvenliğinizi alırsınız. Programın kurulacağı sunuculara da bu eklentiyi kurarsanız hiç kimse tutupta istediği sunucuda çalıştıramaz. eklenti içerisine alacağınız bir güvenlik komutu ilede sorun %95 oranında çözülmüş olur.
Yetkisiz kullanımlar içinde sizin ip kontrolünüz fazlasıyla yeterli olur. İoncube ile hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim zaten 300 $ civarında şu anda program , 500-600 tl ona vermektense size özel bir eklenti ile kimsenin uğraşmayacağı bir şifreleme çok dha mantıklı olur..
Şimdi şöyle birşey var. Yazılımı kurduğum binalarda çok çakal it ekibi var. Valla ben bu yazılımı alıp satayım diyenlerle karşılaştım ama modifiye edilmiş linux işletim sistemini görünce apışıp kalıyorlar. Biraz kafam rahat o konuda ama ne olur ne olmaz diye benim bir şekilde bunu halletmem gerekiyor. Çünkü yakında windows ve os x üzerinde bu yazılımı çalıştırmak isteyen müşterilerimiz olacak. Yani linux üzerinde program yazdırsam diğerleri için de yazdırmak zorunda kalacağım ki bu da biraz maliyetli olur. Aklıma şöyle bir fikir geliyor ama nasıl yapacağımı bilemiyorum tabi. php.ini içnide bir komut ile paket kontrolü yapıp işletim sistemi içinde gizlenmiş bir dosya üzerinden lisans kontrolü yapsam adam bunu çakamaz gibi geliyor. Ama nasıl işte orası kafa karıştırıcı