Yazılım için sarf ettiğim emeğin karşılığını patronlar alıyor çok güzel de benim aldığım pek söylenemez

))
Sistemi şöyle anlatayım. Bina içinde bir adet linux sunucu var. Yazılım burada localhost üzerinde çalışıyor. Haliyle bu bilgisayara elle ip vermem gerek. Örneğin 192.168.1.1 ip adresini verdim. Modem üzerinden gelen hattı sadece bu server kullanıyor yani başka bir cihazın bağlanma durumu söz konusu değil. Modemden gelen static ip yi de nat yapıp 192.168.1.1'e yönlendiriyorum. Yani static ip ile girmiş olan kişi aslında 192.168.1.1 nolu local ip'ye bağlanıyor. Ama dışarıdan static ip ile erişim verirken yazılımın kısa yolu sunucu içinde 192.168.1.1 olarak açılıyor. Dolayısıyla adres satırından ip'yi alarak lisans kontrolü yaptığım için bu sefer 2 lisans işlemi yapmam gerekiyor. Bunlarda herhangi bir problem yaşamıyorum lakin ioncube için söyledikleriniz korkuttu beni çünkü muhasebeye bu programın satın alınması için gerekli talimatları verdim. Sizce ne yapmalıyım? Bu yazılımı korumak için bildiğiniz daha iyi bir yol var mı?
işin içine local ip girince zaten tahmin etmiştim paket program tarzı bir uygulamanızın olduğunu. Sizin işiniz

bizlere göre çok daha kolay zira ,her sunucuda çalışmak zorunda olan bir program yazmıyorsunuz. En iyi tavsiyem hiç ioncube ile uğraşmadan bir linux eklentisi yazdırmanız olur ioncube yerine bu eklenti vasıtasıyla güvenliğinizi alırsınız. Programın kurulacağı sunuculara da bu eklentiyi kurarsanız hiç kimse tutupta istediği sunucuda çalıştıramaz. eklenti içerisine alacağınız bir güvenlik komutu ilede sorun %95 oranında çözülmüş olur.
Yetkisiz kullanımlar içinde sizin ip kontrolünüz fazlasıyla yeterli olur. İoncube ile hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim zaten 300 $ civarında şu anda program , 500-600 tl ona vermektense size özel bir eklenti ile kimsenin uğraşmayacağı bir şifreleme çok dha mantıklı olur..