Big_Turk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnşallah yazılımınz için sarfettiğiniz emekleri alırsınız ama malesef ki sadece ioncube kısmına güvenlik bırakırsanız hiç bir güvenlik almamaktan bence pek bir farkı yok. Bunun nedeni ioncube artık geçerliliğini yitirdi ve çok kolay decode edebiliyorlar.

İp içinde söylediğiniz işlem güzel düşünülmüş ama local kısmını anlayamadım ? eğer her gelen 192.168.1.1 ip'sini kabul ederseniz bunu ağ bağlantılarından düzenleyip açılabilir ( burdaki ip örnek olabilir yani bu ip adresini sadece siz bilebilirsiniz ama yinede sağlıklı değil )

Açık açık şunu yaparsanız kıramazlar denilebilecek malesef bir yöntem yok ama şu anda yapabileceğiniz en iyi şey onların gözlüğünden bakıp güvenlik önlemlerini ben bu sistemi nasıl kırarım şeklinde düşünmek. Yapacağınız işlemleri geriye sardığınız da çok kolay bir yöntem çıkıyorsa bu güvenlik kesinlikle yeterli değil..
Yazılım için sarf ettiğim emeğin karşılığını patronlar alıyor çok güzel de benim aldığım pek söylenemez ))

Sistemi şöyle anlatayım. Bina içinde bir adet linux sunucu var. Yazılım burada localhost üzerinde çalışıyor. Haliyle bu bilgisayara elle ip vermem gerek. Örneğin 192.168.1.1 ip adresini verdim. Modem üzerinden gelen hattı sadece bu server kullanıyor yani başka bir cihazın bağlanma durumu söz konusu değil. Modemden gelen static ip yi de nat yapıp 192.168.1.1'e yönlendiriyorum. Yani static ip ile girmiş olan kişi aslında 192.168.1.1 nolu local ip'ye bağlanıyor. Ama dışarıdan static ip ile erişim verirken yazılımın kısa yolu sunucu içinde 192.168.1.1 olarak açılıyor. Dolayısıyla adres satırından ip'yi alarak lisans kontrolü yaptığım için bu sefer 2 lisans işlemi yapmam gerekiyor. Bunlarda herhangi bir problem yaşamıyorum lakin ioncube için söyledikleriniz korkuttu beni çünkü muhasebeye bu programın satın alınması için gerekli talimatları verdim. Sizce ne yapmalıyım? Bu yazılımı korumak için bildiğiniz daha iyi bir yol var mı?