Veritabanı olarak mysql kullanacaksanız: Percona, MariaDB gibi dağıtımları kullanın.

Oracle a lisans parası vermek deliliktir sizi PostgreSQL e yönlendirelim.

Bu sistemde DB kullanılacaksa InMemory OLTP teknolojisi kullanmak performası çok fazla arttırır. Mysql, Postgres bunlarda bu çözüm dertli. MongoDB, Redis vb sistemler gerekli.

Yada hepsini geçip yeni bir şirket olduğunuz için BizSpark'a başvurun. SQL server, windows server vs ye para vermeden ömür boyu lisans alın. 2 sene boyunca da MSDN Premium erişimi kazanın.

Microsoft SQL Server 2014 de : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn133186.aspx

Şu özellik sayesinde 1 sn de 1 milyon kaydı(3 sütun vardı) normal 7.2K diske kurulu olan DB dosyasına yazdı!

Bunların dışında eğer freebsd bilginiz iyiyse varnish ve nginx proxyleri freebsd üzerinde kullanın. Bu sistem için php den kesinlikle uzak durun. Tercihen: python, ruby yada perl tercih edin(string işlemleri için hep perl i önerirler o yüzden perl i önerdim. Hiç kullanmadım hayatımda) Freebsd hem kaynakları az kullanıyor hem network üzerinde darboğaz yaratmıyor.

Varnish memory e çok iyi yüklenecektir. Bunun farkındasınız büyük olasılık ama yinede dikkatli olmak lazım. Eğer varnish servisi çökerse iyi bir master - slave sistemi ile sorun yaşamadan devam edersiniz. Tek bir varnish servisine güven olmaz. Yoksa servis gittiğinde müşteriler tepenize çullanır...

Bunların dışında keşke izmirde olsaydım. İş ilanınızı gördüm. Seve seve gelirdim çalışmaya. Hatta şu sistem e ek olarak çok güzel bir projem daha var. TR de doğru düzgün yapan yok yurt dışı hizmet veren 2 - 3 yer var onlarda deli para döndürüyor. Bir gün izmire gelirsem yüz yüze görüşmek isterim.

Sisteminiz gayet başarılı. Bir önceki konuda baya bir izledim konuşmaları. Yukarıdaki DB önerilerimi göz ardı etmezseniz sevinirim. 8 yıllık veritabanlı projeler geliştirmiş biri olarak sunuyorum size.