drjoseph adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Marka olacak isler yapiniz derken, gidip marka tescili yapin demedim Gereksiz yere para harcamayin ilk zamanlarinizda o parayla reklam filan ayarlayin..
Marka olun derken insanlarin etkilesime gectigi siteniz hakkinda sitenizde bahsettikleri kadar siteniz disindaki platformlarda birseyler paylassinlar.
Ornek: Connected2.me turk girisimidir. Sitedeki online kullanicilar online olduklarini facebook, twitter benzeri platformlardan genelde duyururlar. Buna benzer ribony, veya spring.me veya ask.fm ornekleri verilebilir..
Veya kizlarsoruyor mesela. Ismi dahi turk erkeklerini cekmek icin yeterli. Bunun gibi insanlarin kendi aralarinda konustugu platformlardan bahsediyorum.
Veya oyunlastirma ozellikleri olanlar sanalika vs. Bu projelerin cogusu ilk zamanlarinda oyle ahim sahim yatirimlar alan projeler degil (ask.fm haric) Genelde kendi oz kaynaklariyla yada reklam gelirleriyle reklami genislettiler sitelerine yatirimlar yaptilar.
Bu isin ozu budur. Kim ne derse desin, Ha evet bu webmasterlik degildir belki de katiliyorum. Bu is girisimciliktir. Bu is ayni zamanda teknik bilgiyi de zorunlu kilan bir sektordur, yani ben kodlari yazamam projeyi gelistiremem atarim Wordpress'i girerim icerigi diyorsaniz alanlariniz cok daralir. Ancak Wordpress altyapisi ile icerik isine girecekseniz dahi ozgun olmak cok onemlidir. sokakroportajlari.com mesela. Icerik isine dahi girilecekse kendimiz uretmeliyiz ki sitemiz `marka` olsun. Yoksa gidip sokakroportajlari.com daki icerikleri calarak sokakroportajlari-blahblah.com diye kopyasini olusturmakla bi halt olmaz. Kimse kusura bakmasin ama sitedeki webmasterlarin %60indan fazlasi 2. yolu tercih ediyor.
Bu sekilde ne marka olunur ne de temiz para kazanilir.
Bunun disinda sorusu olan PM ile cevaplayabilirim. Saygilar.
Hocam söylediklerinize %100 katılıyorum fakat, marka olabilmek için az da olsa bir birikimin olacak. Scriptten tut hertürlü şeye.. Şimdi birçok arkadaşın bu kadar birikimi olmadıkları için ilk önce kelime hedefli niche sonra marka olusturmaları daha iyi gibime geliyor