tasarimhizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, ocak ayında bir güvenlik firmasına web site tasarımı yapıp yayına almıştık. Arkadaş önerisi ile firmayı güvenilir sandım ve ücreti bittikten sonra alacaktım. Nitekim 4te 1ini alabildim. 6 ay oldu ve ilk 4 ay peşlerindne koştum, artık ümidi kestim ve site anasayfasında , "ödeme yapılmadığı için web site hizmeti sonlanmış bulunmaktadır , ödeme gerçekleştiği taktirde yayına alınacaktır" diye not düştüm. Firma sahibi 2 gün önce görmüş bu yazıyı ve bana bugün mail attı. "Uygunsuz yazıdan dolayı Savcılığa suç duyurusu yaptık, acil bize ulaş yoksa firmana kadar gelip tatsızlık çıkarmayalım" diye tehdit etmiş. Bende cevap olarak maddi ve manevi olarak zarara uğradığımı suç duyurusunda bulunacak kişinin ben olduğumu ve tüm delillerin de mevcut olduğunu ilettim ve ödeme yapmadığınız taktirde yayından kaldırmayacağımı söyleyerek banka hesap no ve telimi tekrar attım.

10 dk sonra aradı ve "bizi zor duruma düşürdün firmalar bize güvenmeyecek yazıyı kaldır neden böyle birşey yaptın gibi konuşmalar geçti ve bende kendi mağduriyetimden söz ederek kalan tutarın ödenmesini istedim yaklaşık 5 dk tüm detayları ile konuştuk. Görüşmeleri ne olur ne olmaz diyerek ses kaydına aldım.

"Pazartesi günü bizim firmaya gelerek ücreti elden alabilirsin ve detayları anlatırsın dedi. Bende ücret hesabıma geçmeden hiçbir işlem yapmayacağımı söyledim.

Aylardır ulaşamadığım insanlar şimdi zırt pırt mesaj atıp arıyorlar ve yılışıyorlar.

Bu arada adamlar zaten izbandut gibi ordu, güvenlik firması Ödeme hesabıma geldikten sonra firmalarına gideceğim. Giderken size not bırakırım. 1 saate benden haber alamazsanız baskına gelin

Siz siz olun sözleşmesiz iş yapmayın.
Firmaya bence hiç gitmeyin hocam ne olur ne olmaz siz işinize bakın boşverin gerisini.Ben olsamda aynısını yapardım bence ödeme yapılasıya kadar kaldırmayın yazıyı