Okulu bitirdim şimdi artistliğimi yapabilir miyim ?
Şefim sen olayı çok yanlış anlamışsın, sana o rütbe ve makam halka artistlik yapman için değil halka hizmet etmen için veriliyor. Ha diyeceksin ki benimle ileri geri konuştu. Kişisel husumetlerini halktan aldığın yetkiyle çözeceksen aldığın paranın hakkaniyetini bir değerlendirmen lazım.
Devlette çalışanlardaki bu rahatlığı hiçbir şekilde anlamıyorum, hafsalam almıyor. Sana parayı ne hükümet ne bir parti ne de devlet veriyor. Sana maaşı güvenlik hizmetine ihtiyacı olan halk veriyor ve sen hizmetini ona yapmalısın.
Adam polis olur; hizmet götüreceği, mazlum halkı ezer. Öğretmen olur girer sınıfa hizmet etmesi gereken, mevcudiyetinin sebebi öğrenciyi ezer. Memur olur müdürün bir taraflarının kılı olurken, hizmet talep eden halkın yüzüne tükürerek konuşur.
Unutma o talepler olmazsa sen olmazsın. Mesleğine ve aldığın paraya her zaman saygı duy. Benden bir dost tavsiyesi yetkilerini egonu tatmin etmek için değil de mesleğini ve toplumu bir adım ileri götürmek için kullan.
Mesleğin hayırlı olsun, zor ve sinir gerektiren bir iştir. Şimdiden başarılar.
Öğütler silsilesi gibi oldu ama kurumların geri kafalılığını gördükçe içim acıyor. Bari bizimle birlikte gelen genç nesil bazı şeylerin ayırdında olsun diyorum.