Kısaca şunu demek istiyorsunuz sanırım doğru anladıysam ;
Websitenizin index sayısı oldukça fazla ve sizin açmadığınız konuların index alması sorunuyla karşılaştıysanız, yapmanız gereken oluşturduğunuz sitemap ayarlarından google bot yani google webmaster aracına gönderdiğiniz sitemap.xml dosyasının ayarını değiştirmektir.
Bu sorun genelde wordpress tabanlı websitelerinde görülmektedir. Wordpress tabanlı sitelerde sitemap.xml genel ayarlardan indexlenmesi gereken sayfa derecelerinine 0,1 puan vererek en düşük seviyeye getiriniz, Bu şekilde bu sorun çözülebilir.
Örneğin her bir konunun etiketi eski arşivler her açtığınız konu adı ve içerik ayrı ayrı indexlenmektense ayarlardan sadece konu linkleri ve günlük olarak indexlenesin seçeneğini kullanarak alacağınız verimi arttırabilirsiniz.
Diğer türlü özel yazılımlı sistemlrede belli başlı bir ayarlama anlatıımı olamaz, sonuçta herkes kendine özgü kodlama yaparak oluşturduğu sistemlerde sitemap aynı şekilde kendi oluşturduğu mantıkla düzeltmesi gerekir.
KAYNAK :
http://www.seonasilyapilir.com/konu/...z-index-sorunu
Siz buraya yardım amaclı konu demişsinizde bilmediğiniz çok şey var bana göre cevabınız yanlıştır, cevapta olması gereken canonical metalarının sayfada olması gerekmektedir, yanlış index sorununu ortadan kaldırmak için canonical yada robots veya gene metalardan noindex,nofollow yapılması gerekmektedir.
Reklam için geldiğinizi düşünüyorum imzanızdanda belli bu insanları bilmediğiniz bişey hakkında yanlış yönlendirmeyin rica ediyorum günah yazıktır.