Konuyu, çalistigim icin fırsat buldukça cep telefonumdan devamlı takip ediyorum.
Görüyorumki 15. sayfaya kadar ulaştı, kimileri konuya tarafsız şekilde yaklaşırken kimileri aracı kuruma hak verdi veya iki tarafıda haklı buldu.
Herkesin kendi düşuncesine yorumuna saygı duyuyorum.
Ben burada alanadlari.com firmasını karalama kampanyası düzenlemiyorum veya bana yanlış yaptı çekin domainlerinizi de demiyorum.
Başıma gelen talihsiz ve bir o kadarda gülünç, ders çıkarılacak bir olayı forumda eksiksiz olarak paylasmak istedim.
Alıcı ödemeyi domain satıldığı gün yaptı ve 1 gün sonra transferi bilgileri aldığımda gerçekleştirdim.
Ödeme ise transferi yaptıktan 3 gün sonra gerçekleşti tarafıma.
Söz konusu alan adı için başka kişilerle yürüttüğünüz aktif pazarlıklar varsa, bunlar da sistem tarafından otomatik sonlandırılmıştır diye bilgi verildi.
Neden bu bilgi veriliyor? Çünkü transfer tamamlanmış deniliyor aynı bilgilendirmede. Aracı firmanın görevi nedir? Mağdur kalmamı engellemek.
Ben alıcıyı tanımıyorum ve tanımadığım birisine güvenmediğim içinde bu platformu kullanıyorum.
Peki beni herhangibir mağduriyetten koruması gereken aracı firma nasıl olurda beni mağdur posizyona sokar.
Yazışmalarda görüldüğü gibi, sözleşmenin bu yönde yapıldığı ancak ödeme yapıp yapmayacağım konusunun benim inisiyatifim de olduğu yazılmıştır.
inisiyatif="Karar verme yetkisi"
Bende haklılığımı savunarak karar verme yetkimi kullandım.
Sürekli mahkeme sözü geçti yazışmalarımızda, olabilir mahkemeye verebilirsin ancak mahkemeye veriyor olman senin haklılığını göstermez.
Daha sonra karar verme yetkisi bende olduğu halde iyi niyetli davranmadığım ve dolandırıcılık işinde parmağım olduğu cümlesi ile karşı karşıya kaldım.
Aslında en baştan beri belkide, benide dolandırıcılık işinin bir parçası olduğumu düşündükleri için mahkemeye vereceklerini söyleyip durdular.
Bir firma sözleşmede geçenlere göre size tatlı dille yazması, bilmediğiniz bir durum varsa aydınlatması gerekirken seçilen kelimeler bende derin izler yarattı ve psikolojimi gerçekten bozdu.
Halbuki ben olaydan habersiz bir halde hakkımı aramaya çalıştım. Zaten sözleşme bir tarafa mantık olarakta buradaki hiçbir arkadaş ödenen paranın geri alınamayacağını sıkça vurguladı.
Bir yandan yeni doğan çocuğumla uğraşmaya çalışırken bir yandan yurt dışında yaşadığım için doğabilecek sorunlar aklımı kemiriyor.
Geri ödemem durumunda ne benim nede kendilerinin mağdur olmayacağı yazıldı. Belkide ödeme yaptığımda alıcıyada dava falan açılmayacaktı?
Yani ödeme yaptım diyelim firma mağdur olmamış mı olacaktı?
Mağdur olmak parasal yöndenmi düşünülüyor sadece? Yani firmanın mağdur olmaması benim mağduriyetimden daha önemli!
Bakın ne yazılı sitelerinde;
AlanAdları.com hem alıcı, hem de satışı gerçekleştiren taraflar için yasal koruma sağlayan hukuki düzenlemeleri sisteminde barındırır.
AlanAdları.com güvenli bir finansal aracı rolü oynayarak ödemenin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.
Alan adı transferi ve emanet hizmetinden faydalanan satıcı ve alıcı HİZMET ALANLAR, alan adı transferinin tamamlanmasını sağlamakla mükelleftirler
Adımın yayımlanan bültende yer alması beni daha da yıprattı.
Kişisel bilgilerin paylaşılmayacağı beyan edilmişti sitelerinde, üstelik kendi sitelerinde bir açıklamaya yer verilmiyor insanların mail adreslerine gönderiliyor.
Şimdi açtığım konu kişisellikten çok uzaktır sonuçta her türlü firmayı eleştirebiliyoruz eksiği olsun yapılan hatalar olsun forumda binlerce konu var bu tarzda.
Ve konunun bütün detaylarını eksiksiz olarak paylaştım artı olarak cevap hakkı da doğuyor ancak kimse savunma yapmadı firmadan taraf.
Ancak konudan bihaber olan insanlara mail ile yüzeysel bilgi verilerek sanki büyük bir dolandırıcılık şebekesi varmışçasına adımın yer alması intikam ve karalama yapmakla eşdeğerdir.