@pcbagimlisi;
İstediklerini elde edememenin zaten sebebi ahireti unutmaman içindir. Yoksa bizden bir şey esirgendiği için değildir. Aslında çok şey elde ediyorsun ama farkında değilsin. Elinde dolar parası var diyelim bunu nasıl bozdurursun? Dövizciye gitmen gerekir yoksa her yerde harcayamazsın. Bugün biriktirdiklerimizde ahirette kullanacağız.
Bak sana bir çok örnek verdim, bu dünya ancak bir resim karesi gibidir. Bir resim düşün doğa ile birlikte bir kulübe ve orada yaşayan insanlar. Birde şu hayatı düşün, sonra aradaki farkı idrak etmeyi dene devamlı. Ahiret gerçek hayattır bu hayat ise ahiretin gölgesi olabilir ancak. Zaten ahiret olmasaydı onun gölgesi de olmazdı, dünya var olmazdı. Yani senin isteklerin aslında dünyadan ötürü kaynaklanmıyor, senin açlık hissin yapamadıklarından, elde edemediklerinden dolayı değil manevi bir doyumsuzluk, açlık yaşadığın içindir.
Bunu sayısız örnekleri açıklamak mümkün. Eğer öyle olmasaydı şuan herkes yaşantısından memnun kalırdı. Ancak neye ulaşırsak ulaşalım hep bir şeyler istiyoruz, hep bir açlık hissimiz kalıyor. Dünyanın en zenginide bu açlığı hissediyor en fakiride. Manevi olarak huzuru bulamıyoruz çünkü ruhun gıdası maddiyat yada günlük eğlenceler değildir. Sen araba deposuna kalk su doldur çalışır mı

Sende git su yerine mazot iç çalışır mı bedenin

Aynı şekilde ruhumuzu beslemeliyiz onu ihmal etmemeliyiz. Oruç tutmak zaten bundan dolayı emredilmiştir

Bedenin isteklerini kesip azda olsa ruhumuza kulak vermemiz istenmiştir. Çünkü nefis bedendedir, ve onu gerektiğinden aşırı bir şekilde beslerseniz azgınlaşır ve buda ruhunuzun körelmesine sebebiyet verir. Ha kardeşim ben bedenimi de beslerim ruhumuda beslerim dersen kimse orucu sana dayatamaz. Ama her ikisinide deneyimlemek daha güzel olandır. Deneyimlemeden bilemeyiz, tecrübe etmeden bizim için doğru olanı göremeyiz.
Dinde zorlama yoktur aslında nedeni ise sana zorla öğretilen şey sana ağır gelebilir ve zorla mutluluk verilemez. Ama burada yaptığın gibi yapabilirsin, aklına takılan soruların cevabını bulmak için araştırırsın o esnada yavaş yavaş bir şeyler keşfettikçe içini bir huzur kaplar. Bu zevkin farkına vardıkça araştırma isteğinde çoğalır. Ve aslında ne kadar aç olduğunun farkına o zaman varırsın. Ben şuan bunları anlattığım yerde su kelimesini kullandığım için ne kadar susuz olduğumun farkına vardır, en son sabah bir bardak çay içmiştim meğerse vücudum ondan yanıyormuş

Manevi susuzlukta böyle bir şey huzuru bulmak için önce ne kadar susuz kaldığına aç kaldığına bakmalısın ki ihtiyacını giderebilesin.