Kesinlikle yarı profesyonel alma. Bundan yıllar önce fujifilm HS20 aldım ilk çıktığı zamanlar baya maliyetli almıştım. Banada dedilerki yeni başlayacaksan yarı profesyonel al öğrenirsin. Bende inandım aldım. Tamam aldım gerekli ayarlar mevcut baktım ettim sevdim baya baya fotoğraf çekmeye başladım internetten araştırmalara girince aslında yarı profesyonel makinelerin ne kadar gereksiz olduğuna karar verdim. Yani sana diyeceğim şu normal lense sahip profesyonel bir makine al ondada çekmeyi öğrenirsin otomatik mod ile başlayıp kavramları anlarsın emin ol okadar zor degil en fazla 1 ayını alır çekmeyi öğrenmek daha sonra anlıcaksınki o elindeki lens yetmiyecek. Ama senin lens değiştirmek gibi bir lüxün olacak benim öyle bir şansım yoktu yalnış yönlendirilme yüzünden. Şimdi D90 kullanıyorum HS20 de evde çantasında 6 aydır hiç açılmamış şekilde duruyor.
Sana 2 adet ürün önereceğim. Kesinlikle profesyonel al
1 Tanesi Bu Diğeri Bu
Bunlardan birini alırsan rahat edersin. İleride bu işi ben çözdüm daha profesyonel fotoğraflar çekmek istiyorum dersenizde lens değiştirmek sizin için yeterli olacaktır.