pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@abcgrup;

En mantıklısı dediğiniz gibi kutsal kitabı okumak.Bu arada hocam gelişimlere göre farklı dinler gelmiştir yorumunuz gayet mantıklı geldi.İnsanoğlunun dünya sonuna kadar yapabilecekleri İslamiyet'te belirtilenlerle sınırlı olduğu çıkıyor.

Bu arada benim yaratıcının güzelliklerine veya öbür tarafta bizi bekleyen güzelliklere karşı bir kuşkum yok.Bizler evet kadınlara karşı cinsel dürtüler besliyoruz ama her zaman o şekilde geçerli olmuyor.Tek takıldığım oydu.Bunu testislerin etkisinde kalarak yazmıyorum hocam.Anormal davranışların normal geldiği bazı davranışlar var haklısınız.(Evlilik öncesi ilişki. 2.sınıftan beri kız arkadaşım olmamasına rağmen bende de böyle bir algı oluşmuş.)

Bu arada hocam üzüntülü olduğum zamanlarda nasıl içimde burukluk varsa yaratıcıma karşı sevindiğim,mutlu olduğum zamanlarda da hep teşekkür etmeye,şükretmeye çalışıyorum.Çünkü o bütün bunları bize karşılık verdi.Bir inek olabilirdik veya bir bitki.Ama sağlıklı bireyleriz çok şükür.

Benim takıldığım nokta kadın ve erkeği o kadar ayırmak ne derece doğru olur?Önemli olan zihniyet değil midir?Yani zihniyeti eğitip bilinçlendiremedikten sonra kadını istediğin kadar kapat,uzaklaştır adam bir gözünü,burnunu görsün bir seviyeden sonra tüm vücudu görmediği halde beyin tamamlar.

Gerçi çok karışık konular hocam bunlar cidden.Şöyle bir gerçek var.Bir erkek hiç cinsel tecrübe yaşamadıysa haliyle cinselliğe aç oluyor.Yaşamadan da o açlığını azaltmak öyle kolay bir şey değil ve ayrıyetten yaşasa haram.Her türlü zorlu bir sınav.

İşin özü bence şuraya çıkıyor hocam;

Kültürel anlamda;

-Ayrımlaşma ve kutuplaşma ne kadar az olursa o toplum daha kültürel anlamda daha iyi olur.

-Aynı durum cinsellik için geçerli olduğunda dini anlamda toplulukta düşüş yaşanır.

Dini boyutta;

-Kadın,erkek arası ilişkiler belli seviyelerde korunursa şuan ki duruma göre kültürel düşüş yaşanır.

-Dini anlamda toplulukta yükseliş sağlanır.

Fakat benim en sevdiğim insan türü ikisini eşit seviyede götürenlerdir.Adam zina yapmayı düşünmez ama kız arkadaşıyla adabıyla gezinir.Namazını kılar.İbadetini eder.Okur,araştırır.

Siz hangisini seçerdiniz hocam?İkisinin birbirlerine göre dezavantajı ve avantajı var?

Bu arada ilginiz ve alâkanıza teşekkür ederim.
Dediğin gibi bunlar öyle basit ele alınacak konular değil ve güzel tespitlerde bulunmuşsun.