KaanD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 6 senedir domain işi yapan biri olarak bu başlığı okumak gerçekten beni üzdü. Alanadları.com'u Sedo ile kıyaslamak o kadar gereksizce bir şey ki o kısıma zaten girmiyorum. Türkiye'de domain bilincinin yerine gelmesinde olsun, bir çok insana(başlığı açan arkadaş dahil) tahminlerinin üstünde para kazandırması olsun, yeni başlayan ve orta seviye bir sürü domainciye satışları sayesinde yol göstermesi olsun, bence bu piyasada kısa sürede bir çok şeyi başarmıştır. R10'da yüzüne bakılmayan domainlerin alanadlarında ne kadara satıldığını bir çok insan biliyor. Herkes hata yapar. Gittigidiyor'un da zamanında hataları olmuştur, hepsiburada'nın bir dünya şikayeti vardır. Sedo'nun da hataları vardır ve olmaktadır. Alanadları'nın da olacaktır, ama bizim Türk milleti peşin hüküm vermeyi çok seviyor ya hadi asalım demek çok kolay. Gitmişler kimsenin Türkiye'de yapamadığını yapmışlar, site kurmuşlar, insanlara ekmek yedirmişler, bir iki hata yaptılar diye utanmasa küfür edecek bir dünya kişi çıkmış. Yani verilen örneklere de zaten şaşırmamak mümkün değil, kimse de mantıklı bir örnek vermiyor. Yok Sedo'da böyle olmazmış(Yıllık cirolarına bir bakın). Yok 10,000$ satış yapsaymış ta parayı geri isteseymiş(10,000dolara kredi kartı ve paypal ödemesi alınıyor mu bir bakın) vs.

Hatalar olur, heryerde olur. Özellikle hizmet sektöründe kaçınılmazdır, yarın bir gün kendi işini kuran arkadaşlar da bunu yaşayacaktır, bu başlıkta yazı yazan hizmet sektöründe kişi varsa zaten yaşamıştır. Önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmaktır. Alanadları da bundan sonra böyle bir durumla karşılaşmamak için zaten önlemini alacaktır.

Temennim hem alanadlarının hem de hiç bir kullanıcının bir daha böyle bir problem yaşamamasıdır.
Güzel açıklamışsın Kaan hocam.

Bugün gelen Domain Bülten'de konu açıklanmış. Alan Adları haklı diyemiyorum ama haksız da değil. Yapılan satış tutarı satıcıya ödeniyor, yetmezmiş gibi birde alıcıya ödeniyor. Bu durumda alan adı Alan Adları'na iki katına satılmış gibi bir şey oluyor. %10 komisyonla satış yapılıyor ki ufak satışların Alan Adları'na bir kar bıraktığını zannetmiyorum. Şayet Paypal'ın aldığı komisyon vs. derken birde bu şekilde bir ödeme itirazı sadece Alan Adları'nı değil, bu durumu yaşayabilecek her kurumu olumsuz etkiler.

Alan Adları durumu satıcıya bildirmeden dava açsaydı konuyu bu kadar tartışmaya gerek kalmazdı. Mahkeme sonucuna göre durum bu, karar bu der onu yorumlardık. Bana göre Alan Adları'nın hatası burada ortaya çıkıyor.

Alan Adları'nın sektör açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Şayet Alan Adları olmadan önce erişebildiğimiz platformlardan ayda bir veya iki satış yaparken bugün Alan Adları üzerinden onlarca satış yapabiliyorum.

Satıcının yerinde ben olsaydım satış rakamı küçük olduğundan alan adını geri alıp Alan Adları'nın dava sürecini başlatmasını talep eder ve sonucu beklerdim. Çünkü dava sonucunun sektör için etkisi büyük olacaktır. Alan adlarını platformdan kaldıracağını söyleyen arkadaşların satış adetlerini öğrenmek isterim. Şayet yüzlerce alan adımı oradan kaldırırsam bu işi yapmamın anlamı kalmaz diye düşünüyorum.