pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben müslümanım lakin sevgili,kız arkadaş durumlarında ne gibi bir günah olabilir?

Öpüşme,sevişme gibi eylemler nikah olmadığında islamiyete göre günah bunu biliyorum fakat beraber sinemaya gitme,gezme-tozma vb şeyler niye günah olsun ki?.

İslamiyet bu olamaz.Tanrı böyle bir şey demiş olamaz.Tamamen birbirleri için Tanrı 2 farklı birey yaratıyor.Sonrasında siz bir kağıt parçasını imzalamadan görüşemezsiniz,sohbet edemezsiniz mi diyecek?

Yaratıcımız böyle bir şey dediğini varsayalım.Sizce bu kadar kudretli bir varlık ayrımcılık yapar mı?İlk insanlar dünyaya kıyafetlerle mi geldi,nasıl evlendiler diye sormadan edemiyorum?Şimdi kadının yüzü dışında diğer bölgelerinin günah olduğunu savunan insanlar var.

Yapmayın gözünüzü seveyim.Herkesin düşüncesine saygım var ama insanların bu şekilde belli şeyleri kendi kriterlerine göre belirlemeleri cidden üzücü. Ayrıyetten dinlerdeki ayrımcılğa nedense inanamıyorum.Bir din diğer dini neden kötüler?İnsanların geleceği sadece ben hristiyanım,ben müslümanım demelerine mi bağlı kalır?

Kusura bakmayın içimi kemiren sorularım vardı birden patladım ne yazık ki.Fakat bu düşünceleri zaman zaman herkes düşünmüştür diye soruyorum.

Diğer bir anlamadığım nokta farklı dinlerin oluşması.Bizleri,evreni yaratan yüce varlık oyun,yazılım firmaları gibi hata yapar mı?Basit bir benzetme olacak Allah(Bakın burada Tanrı kelimesini bile kullanmamam gavur,ateist amblemi yemekten dolayı.Benim dilimde o varlığı temsil edecek bir isim varsa neden başka dildeki karşılığını kullanıyoruz ki?) affetsin ama bu aynı üretilip belli bir zaman sonra hacklenen yazılımların güncellenmesine veya farklı şekilde piyasaya sürülmesine benzemiyor mu?Bizi yaratan varlığın böyle bir şeyi yanlışlıkla yapması mümkün olabilir mi?
Doğru tespitler.