ben bu tarz konularda kendime şunu soruyorum bütçem var ciddi bir proje yapacam reklamı olacak prestijli bir iş için ekibimde var emek vermeye de hazırım. bu iş için bir de isim gerekiyor gelelim bu ismi nasıl seçeceğime bütçe ayırıp herkesin bildiği bir domain uzantısını mı alırım yoksa boşta bedavadan biraz pahalı gördüğüm bir uzantıyı mı alırım. işte bu soruya kendimin verdiği tek cevap var kesinlikle prestiji yüksek bilinirliği olan uzantıyı alırım tabiki ileriyi görmek imkansız belki o tarz domain uzantılarıda değerlenecek ama tecrübe edilmiş bir gerçek var ki .biz us info .me .cc .co .mobi .tel gibi uzantıların değeri com net orgun yanına bile yaklaşamıyor. olaya bu şekilde bakarsak sanki doğruyu buluruz gibi geliyor
saygılar
Haksız değilsin ama illa böyle olacak diye bir kaide yoktur örneğin "yakala.co" "kiyas.la" " sosyalmedya.co" örnekleri çoğaltabiliriz.
Ama şunu ayrı bir keseye koymamız lazım, yeni uzantılar ile eski uzantıları farklı değerlendirmek lazım biraz. Bu tarz konularda genellikle hemen şu yorumları görüyoruz, .com .net gerisi yalan. Böyle bir mantık doğru olabilir mi

Altın değerlidir eyvallah tamam ama gümüş değersiz mi? Paran çoksa gider Altına yatırım yaparsın.
Sen yatırım yapıyorsun ve ne alıyorsun .com uzantılı bir domain. Ama satamadıktan sonra onun değeri nedir. Büyük firmaların domainlere yatırım yaptığına çok nadir rastlıyoruz, trendyol markofoni gittigidiyor google böyle tahmini zor domainlere kimse yatırım yapmıyor ve akılda kalıcı domain her zaman en iyisidir sözünü çürütüyor. Bugün kimse bir prestiji karizması var diye domaine göre site ayrımı yapmıyor. Uzantı kadar domainde önemli peki hiç oyun.com a girip oyun oynayan birini gördünmü. Yani anlatmak istediğim aslında biz uzantılara yada domainlere ne kadar anlam yüklersek yükleyelim asıl iş ne kadar müşteri çektiğinize bağlıdır.
20 uzantısı dolu ve proje var? Bence değer kayıp eder ama duruma göre değişir. Sağlam projeler varsa neden değer kayıp etmesin. Yakala.com sende olmuş olsa yakala.co harici kime satabilirsin, alıcı direkt zaten bakacak çok sağlam bir proje var başlamadan vazgeçecek tabii aynı kulvarda yarışacaksa. Yakala.co yu reglemeyen kişi forumda konu açtı oturdu ağladı
Sözü uzattım ama birçok proje var tek başına almış götürüyorlar pazarı. Dosya.tc Dosya.co neden o halde dosya.net domaini gidip makul bir fiyata alıp proje yapan olmuyor bu ülkede? Değerli demeye değerli diyoruz ama satarken değerli alırken değerli değil

Alırken ben o domaine paramı veririm deriz genelde. Bu com net cilerin dedikleri teoride kalıyor ve pratikte çoğu zaman uyuşmuyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:37:47 -->-> Daha önceki mesaj 18:24:02 --
Ben şu web domainler çıksın, eğer istediğim jenerikleri alabilirsem, bazılarını ciddi anlamda projelendirmeyi düşünüyorum. Ayrıca film uzantılı domainlerden de aklımda olan bir tanesini alabilirsem onu da projelendireceğim. Shop uzantılı domainlerden alabileceklerim olursa projelendirmeyi düşünürdüm lakin satış için uygun donanımı kendimde görmüyorum. Örnek: Fenerbahce.shop neden iş görmesin. Yani, proje yapacaksam elbette yeni uzantıların "bazılarını" kullanmayı düşünüyorum. Geçen muzik tel ve oyun un wiki uzantılılarını pre-register ile almıştım. Şu anlık ileriye dönük hepsini satmayı düşünüyorum ama belki herhangi bir satış yapamazsam oyuna ufak bir proje yapabilirim. Çünkü flash oyun sitelerinin nasıl gelir getirebileceğini biliyorum. Özetlersek, yeni uzantılarda seçiciyim ama süper jeneriklere proje yapabilirim. Hiç belli olmaz

Tabii bu da benim görüşüm
Kemal selam kardeşim benim. Bak şimdi web dedin ince yerden yakaladın konuyu. United-domains hep ileri tarihlere atıyor, bir görüşün var mı bu konuda nasıl gelişmeler olabilir, elimizde yüzde kaçı kalabilir?
Ben pre-regist portföyü devretme teklifi aldım kabul etmedim. (Tümüne 70.000 TL verildi. Register riski alıcıya ait. Şifreyi verip parayı alıp çıkacaktım, kabul etmedim. 200bin istedim -adedi 1000 TL- tamam deseydi al senin olsun diyecektim valla. 200 pre-reg var hepsi 1. dereceden domainler. İngilizce+sektörel+jenerik)
Arkadaşlar boş verin kimseyi uyandırmayın, bize kalsın şu uzantı.

Zaten senelerdir bekliyoruz. Seneler önce net org uzantısına burun kıvıranlar nasıl pişman olduysa aynı şekilde bu uzantıya burun kıvıranlarda hüsranla karşılaşacak.