Dün host hizmeti aldığım 2 firmadan biri olan netfirmsten gelen maili açtığımda gözlerime inanamadım.
Yaklaşık 50 civarında yeni uzantı için regist formu göndermişler.
Bence domain konusu eski yatırım özelliğini yitirecek. Neredeyse sınırsız uzantılar içinde com'ların net'lerin ve org'ların değerli doğal olarak düşecek.

Fikren tabii ki bazılarımız orjinallerin değeri taklid ve benzerler çoğaldıkça artar diyerek burada com'u savunacaklardır ama benim düz mantığım nasıl ki dünyada az olan madenler (altın platin vs) değerli ve çok olan madenler nispeten değersiz (demir bakır vs.) ise, bu çoğalan ve alternatifleri artan domain uzantıları nedeni ile de alan adlarının satış değerleri göreceli olarak düşecektir.

Eskiden bir firma sektörüne ait bir domain için alternatifsiz olduğu için onbinlerce dolar ödediği bir alan adı satın alırken, şimdi boş bir uzantı seçip o parayı reklam gideri olarak kullanıp yeni uzantısını insanlara tanıtarak kendi sitesine yatırım yapacaktır.

Bana göre bunun doğal sonucu olarak, alan adı değerleri düşerken web sitelerinin değeri artacaktır. (ters orantılı olarak)