Merhaba arkadaşlarım, uzun süredir forumdaki bilgilerden bolca yararlanıyorum. Bilgi paylaşan herkese teşekkürler.
Hazır yararlanmışken kendi bildiğim ve uyguladığım konulardan da bilgi paylaşmak istiyorum.
Biraz önce resim özgünleştirme ile ilgili bir konu gördüm ve kendi kullandığım programı tanıtmak istedim. (Forumda sanırım konusu yok)
Bildiğiniz üzere google hız testlerinde sitelerin bir çoğu düşük puan almakta, bununla birlikte bol resimli sitelerin sunucuları da kasılmakta. Bu sorunu ortadan kaldırmak ise aslında çok basit. Bunun için ücretsiz olan Mass Image Compressor isimli programı kullanıyorum. (Mobilim link atamıyorum google abiye yazın tepede gösterecektir)
Peki bu program ne işe yarar?
Program resimlerin boyutlarını % oranında küçültmeye ve sıkıştırmaya yarıyor. Kurulumu ve kullanımı oldukça basit olan programda resim sınırı yok.
Sıkıştırmanın yanısıra resmin kalitesini de % bazında değiştiriyor. Ve bu şekilde resim özgün oluyor. İşin teknik boyutunu bilmiyorum ana bu kanıya nereden vardığımı anlatayım.
Malum, özellikle moda içerikli sitelerde yurtdışından bol miktarda resim çekilmekte. Çekilen bu resimlere gömülen yazıları ise elle değiştiriyoruz. Bu program ise bunların tümünü yok edip bize yeni bir klasörde taze fotolar sunuyor.
Bu program sayesinde sunucunuzdaki tüm resimleri kolayca optimize edebilirsiniz. Program resimleri aynı isimle kaydeder (türkçe karakter olmayan resimleri, resimde türkçe karakter varsa sunucuya atıldığında abidik gubidik karakterler çıkıyor)
Programın kullanımı basit.
Programı çalıştırıyoruz.
Masaüstündeki (ya da nerede ise) klasör nerdeyse seçiyoruz. Yüzde ayarlarını yapıyoruz. Ve ok diyoruz. Hooop resimler aynı klasörde oluşan compressor isimli yeni klasörde oluşuyor. (Orjinal resimleriniz yine duruyor)
Evet mobilim arkadaşlar resim vs atamıyorum. Aklınıza takılan bir soru olursa yanıtlamaya çalışırım.
Sunucudaki resimlerinize müdahale etmeden önce programı iyice anlayın derim.
Kullanan ve işine yarayan olursa da bi teşekkürü hakettim sanırım :P
Yoldayım...Tepetaklak yazıyorum...
Bunun server olanı varmı? yani linux tabanlı..shell de çalışacak şekilde..