Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ana site ile aynı kategoride, aynı zamanda, farklı host firmalarından paylaşımlı hosting alarak 3 paravan blog açmayı düşünüyorum. Sıfır bloglar olduğu için ana siteye gelen linklerde yarar zarar olur mu? Ayrıca sadece linkleri en alta Kaynak: şeklinde eklemeyi düşünüyorum.
Cevabınızı sitemde paylaştığım gibi buradada paylaşıyorum

Bu yazımızda paravan bloglarla yapılacak seo mantığını anlatacağız.

Öncelikle maximum verim alabilmeniz adına paravan bloglarınızda .com/.net uzantılı olmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

Paravan bloglarda en büyük ve olmazsa olmaz etken alacağınız hosting firmasındaki İP Adresleridir. Paravan bloglarınız 1 adet reseller hesabında aynı ip adreslerinde olduğunda isterseniz 10 isterseniz 20 tane açın alacağınız verim 1 site verimidir. Google aynı ip adresi olduğu için 20 siteyide 10 siteyide tek site olarak kabul edecektir.

Bunun için önereceğimiz hosting firması seohosting.com.tr'dir. Buradan A CLASS veya C CLASS ip adresi alarak paravan bloglarınızı o şekilde oluşturmanız alacağınız verimi en üst seviyeye taşıyacaktır.

Tabikide sadece hosting ile olacak bir işlem olmadığından girmiş olduğunuz yazıların özgünlüğü ve ziyaretçi akışınız olacaktır.

Paravan blogları açar açmaz footer,header veya herhangi bir yerine ana sitenizin link yerleşimini önermiyoruz. Paravan sitelere makale girip hitlendirdikten sonra footere koyacağız linkten alacağınız verim istediğiniz şekile yakın olacaktır.

Diğer bir yöntem ise hiç footer header gibi alanlara girmeden. Paravan bloglarda yayınlanan her yazının altına KAYNAK : siteadi.com şeklinde link bırakmak olacaktır.

Bu yöntemde oldukça etkili ve ana sitenin ziyaretçi alması açısından belkide en verimli yol olacaktır.

KAYNAK : http://www.seonasilyapilir.com/konu/...n-blog-mantigi