MaestroPanel ile ilgili görüşleriniz için teşekkürler.
Sektördeki profesyonellerin ürün adına olumlu düşünmeleri bizim için önemli. Desteğinizle çok daha iyi duruma getireceğimize inanıyorum.
İş ticari boyutta hizmet vermek olunca tabi en iyi alternatifleri değerlendirmek önemli oluyor.
MaestroPanel hakkında yorum yapmam doğru olmaz fakat konu ile ilgili bir iki cümle kurabilirim.
cPanel 96 yılından beri geliştirilen bir ürün. Yukarıda sayılan maddelerle birlikte tartışmasız çok iyi. Ticari olarak da firmaya stabilitesi ile para kazandırır.
cPanel'in tek eksiği yatay olarak genişlemeye olanak vermemesi. Hızlı büyüyen bir firma iseniz bu sıkıntı olabiliyor. Her sunucuyu müstakil bir şekilde kurup yönetmek belki 2-3 sunucuda sorun olmuyor ama 5-6-7 ve daha fazlasındaki yönetim zorlaşıyor.
Bir çok Name Server'ınız (cPane'in merkezi dns desteği var) oluyor hangi sitenin hangi sunucuda olduğu sorununu çözmeniz, her müşteriye ayrı kontrol panel adresi vermeniz, bir ton mail server, dns server, web server ile uğraşmanız gerekiyor (zaten işiniz bu

. Tabi bunları aşabilirsiniz fakat firmaya ek olarak zaman, maliyet ve stabilite sorunları getiriyor. Ek olarak geçici bir durum ama cPanel'e ilk defa login olan müşterilerin yüzündeki şakınlıkta dezavantaj olabiliyor.
Alternatif olarak linux tarafında İleriye dönük esnek yapılar istiyorsanız
interworx.com değerlendirilebilir. Multi-server desteği ve cPanel'e alternatif stabilitesi var fiyatıda daha makul.
Yine bu bağlamda Parallels'in
Plesk Automation ürünüde son sürümü ile oldukça iyi hale geldi. giriş aşamasında pahalı kalabilir. En son controllerından da lisans istemeye başladılar.
Tabi ben çok büyümem ilk etapta tek sunucu ile başlayım deniyorsanız direkt cPanel biraz daha az maliyet isteniyorsa DirectAdmin doğru karar olacaktır.
Windows tarafında Plesk 11.5'den sonrası stabil hale geldi nihayet. Güzel de özellikleri var. Bir hata verinceye kadar iyi gidersiniz eğer hatayı çözme kabiliyetiniz yoksa stabilite bozulacağından müşteriyide kaybedebilirsiniz. yani Plesk kullanacaksanız iyi destek alamayacağınız için kendi başınıza çözmeniz gerekir bunu düşünmek lazım.
WebsitePanel diğer bir alternatif. Multi-Server desteği ve open source olması avantaj. Biraz security hardening gerekiyor ve arayüzü çok anlaşılır olmadığından müşteriye biraz antipatik geliyor ama genelde firmalar Websitepanel api'leri ile kendi panellerinden yönettiriyorlar bu sorunu aşmak için. Değerlendirilebilir fakat yine uzmanlık gerektiriyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:26:48 -->-> Daha önceki mesaj 10:24:11 --
Maestropanel'i üzülerek söylüyorum ki henüz deneyemedim(Oğuzhan Bey'den özür dilerim).
Estağfurullah
İhtiyaç duyduğunuzda biz burdayız.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:30:38 -->-> Daha önceki mesaj 10:26:48 --
Enkompass güzel başladı ama kötü bitti.
Enkompass'ın geliştirilmesi 2009 sonu itibarı ile durduruldu. 2014 Şubat itibarı ile de End Of Life oldu. Artık update, security fix ve kurulum güncellemeleri çıkmayacak.