@abcgrup;

Haklısınız hocam.Boş bir eğitim sistemi yerine dolu ve faydalı bir eğitim sistemi çok daha iyi yerlere gelmemizi sağlar.

Meslek liselerinde psikolojik eğitim yok bir tek felsefe eğitimi var o da ezberci bir şekilde işleniyor ne yazık ki.Arada rehber hocasıyla konuşuyoruz tam bizim kafadan fakat o da muhabbet sohbet amaçlı ne olacak böyle boş boş diyoruz falan fistan.
Yazdıklarınız cidden konumumuzun kötü bir göstergesi ne yazık ki hocam.

Dediğiniz gibi en sinir olduğum şeylerden biri de sorunları görmezden gelmek.Bunu bazen ailemin demesine bazen arkadaşlarımın demesine tanık olunca sinir oluyorum.Mutlu olmak için para gereken bir şey değil bunu biliyorum ve farkındayım fakat mutlu olabilmek için sorunların sıkıntıların olabildiğince az,özgür olabilmen gerekiyor.

Devlete bağımlı olmaktan tiksiniyorum.Benim yaşantımı etkileyecek değişiklikleri kendim yapmak isterim başkalarının değil (Buna ailemde dahil.Tavsiye ve fikir vermelerini severim ama zoraki yaptırdıkları şeylerden nefret ediyorum açıkçası )

Bu şekilde düşündüğümden dolayı güzel ülkemde mutlu olabilmek pek mümkün değil.Gerçi çoğu ülkede bu mümkün değil.

Bu arada ben televizyon izlerim hocam ama bilgisayar-internette vakit baya geçiririm.Sık sık film izlerim.Cidden anlamadığım küçükken izlediğim dizi-filmlerin etkisi mi yoksa hâla izlediğim aksiyonlu dizi-filmlerin etkisinden mi bilmem ama içimde hep bir şiddet eğilimi isteği var.Sinirlendiğim bir olay oluyor diyorum bir silahın olacak sıkacan susturacan diye.Geçen okulda birine sinirlendim o sinirle duvardan aldığım tabloyu üzerine fırlatacaktım son anda nasıl yaptıysam frenledim kendimi ama o sinirle gidip yangın söndürme tüpüne vurdum elim şiş 2 gündür

Bu arada bu kısım bu forumdaki tüm kullanıcılar ve ziyaretçiler için.Ben psikolojiden anlamam fakat bu forumda çok tanık oluyorum.Ben ve benim gibi bazı arkadaşlar ya kız arkadaş sorunundan ya da maddi-manevi istek ve beklentileri ile ilgili konular açıyor dertlerini paylaşıyor.Bu gibi konulara;

Herkesin sevgilisi olacak değil ya
Herkes iyi yaşayacak değil ya
Herkes tatil yapacak değil ya

tarzında yorumlarda-cevaplarda bulunmayın.Karşı tarafın psikolojisini daha da kötüye sürüklüyorsunuz bu şekilde.Aynısı sizin için geçerli olsa ne hissederdiniz?İnsanı ayakta tutan hayalleridir.

Bu arada bu kısmı olabildiğince içten yazıyorum okuluma beni bu şekilde gerçeği görmeme sebep olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum.Belki iyi bir okulda olsaydım derslerle yatıp kalkan sistem uşağı olacaktım.Yine üniversite okuma hayalim var ama bilgi ve eğlence odaklı olarak inşallah