pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunun sadece sosyal medya ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Açık konuşayım bazen benimde o tarz katliamlar yapasım geliyor(Allah korusun).

Gerçi benim yine durumum sadece kadınlar-kızlar değil ortaya karışık.Kimseyi küçümsemek değil niyetim fakat etrafımdaki yaşıtım insanlara bakıyorum boş kaldılar mı salak salak şeyler yapmaya başlıyorlar.(Benim gittiğim okul ve arkadaşlarımdan bahsediyorum diğer okulları ve gençleri bilemem)

Bazıları resmen köle olmuşlar farkında değiller(Gerçi hepimiz bir miktar köleyiz).Bende durduk yere kendimi,yaptıklarımı,yaşadıklarımı ve bunlara karşılık alacaklarımı sorgulamam sadece mutsuz olduğumda bunları sorguluyorum.Gün içerisinde 5-6 saat mutsuz olduğumdan sorgulamakla geçiyor 5-6 saat.

Bu şeyler yüzünden aileme parlıyorum ne yazık ki ama elimde değil.Bugün öğleden sonra kaçtım geldim oh mutluyum huzurluyum valla
Bütün suçu medyaya atmak tabiki doğru değil ama bu örnekte medyanın dolaylı yada dolaysız etkisi çok fazla, gördüğü yaşam tarzını hatta şaşalı bir hayatın içerisine girip çıkmış ve kendisini ezik durumda görmüş muhtemelen. Bakın arada bir forumda yada başka yerlerde güzel şeyler paylaşılıyor, birkaç dakikalık videolar ile aslında nelere sahip olduğumuzun vurgusu çok güzel işleniyor.

Ancak bu gibi anlatımlar hayatımızda sıkça yer almalı eğitim biçimi bu şekilde olmalı hatta hayat prensibimizin temelinde yer almalı. Gençler bu şekilde yetişmeye devam ederse sen istediğin kadar eğitim ver istediğin kadar okut boşa emek vermiş olursun. Şuan Amerikada bu tarz aniden patlak veren katliamların sayısı günden güne artmakta ve bireysel silahlanmanın epey fazla olduğunu düşünürsek gidişat umut verici değil.

Okullarda şuan psikolojik eğitim görüyor musunuz? Yaşadıklarını içine atıyorsun ama bir yandan hayatın akışına ayak uydurmak için yaşadıklarını göz ardı ediyorsun. Görmezden gelerek sorunlarla yüzleşmeden çözmeye çalışıyoruz. Bence millet olarak şunu yaptık bunu başardık, şunları planlıyoruz, ekonomi kalkınıyor demek yerine en başta neyin yanlış gittiğini düşünmek gerekiyor.

Katliam yapasın gelir tabiki aklına, izlediğimiz filmlerin çoğu şiddet içermekte.