üstadım teşekkür ederim. dediğin doğru ama başlamışken en son versiyonundan başlasak ne kadar güzel olur. Fakan şurasını nasıl halledicem. web formda herşey konponet ve postback ile oluyor. mvc tamamen başka birşekilde. şimdi ben en azından o temel mvc bilgilerini bilmeliyim. Ben hala visual sutudio 2008 de file new projet deyip bir çalışma oluşturup içine sayfa ekleyip sonra grid ekleyip sayfa loadında if(!page.isPostback) deyip butona basınca gride veriyi bind ediyorum.
mvc de hiç böyle değil, bir iki videoya filan baktım aspdeki mantığa benziyor ama çok farklı bir şey, Razor diyor vs. eskisi gibi değilki dosyadan new dedinmi 80 tane seçenek geliyor suyunu çıkardılar iyice.
uzun oldu ama daha emeklemeyi bilmeden koşmaya çalışmak gibi olmazmı. yani en azından temel şeyleri anlayabileceğim türkçe kaynak olması lazım. yanlız yanlış öğretmeyecek türkçe kaynak
edit:
Not: Bu arada aklınıza yanlış bir şey gelmesin. Asp.Net te nacizane her işimi yapabiliyorum. Millet mvc bilmezken ben web formda katmanlı mimari de ayrı katmanla çalışıyordum ki halada çalışıyorum. Birçok büyük proje tamamladım. Yani acemi yada orta düzey bir web formcu değilim.
Web form da bu olmuyor diye birşey yok fakat takla atmaktan sıkıldım, bazı şeyler için hakikaten akla gelmedik şeyler deneyerek çözüm buluyoruz. Gereksiz yere uğraşı veriyoruz. Ama mvc tamamen farklı bir teknoloji..