bu işten 10 bin tl zarar etmiş biri olarak şöyle söyleyeyim;

tek başına bu işe yetişemezsin, çünkü haber sitesi anlık güncellik ister.. sağdan soldan bulduğun editör (işini iyi yapanları tenzih ederim) bugün haber giremedim, dün az girdim, yarın daha çok ilgileneceğim vs. hikayelerle ömrünü yer 1 haftaya kovarsın.. ama bunu tam iş edinir ofiste vs. çalışır, çalıştırırsan bilemem..

ajanslar yıllık ortalama 3-5 bin tl abone parası istiyor. ben genel haberlere 3500 tl ödemiştim bir yıllık.

yazılım için birkaç alternatif var, tebilişimde ajansdan rss ile çekebiliyorsun tüm haberleri ama iyi ayıklamak gerekiyor adamlar firmalara haber bülteni tanıtım satıyor, bedava binlerce site yayınlıyor bana göre ahlaksız bir davranış.. ayrıca tebilişimde uyuz olduğun noktalar çıkabilir yazılımı aldın 1 sene kullandın bir sıkıntı çıktığında ücretsiz destek süremiz 1 yıldı, 300 tl daha ödeyin diyip hala sömürmeye çalışabilirler, ayrıca domain lisans değişmek için 100 tl talep ediyorlar..

hit beklentine göre bir hosting lazım, ilk etapta aylık ortalama 50 tl olan bir vps kullanabilirsin..

yukarıdakiler kısa bilgilerdi, tavsiyelerime gelirsek haber işi çok zor eşe dosta girilmesini pek tavsiye etmiyorum girmeyin.. ama ben yine bir deneme yapacağım bu sefer 50 bin batırabilirim ilk etapta ajansa abone olmayın, baktınız durumunuz iyi gidiyor batmadınız aylık aylık ya da 6 aylık vs. şeklinde ilerleyin ajans konusunda. başarılar.