KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlginç olmuş gerçekten.

Anlamadığım nokta alanadlari neyin komisyonunu alıyor ozaman ? Madem alıcı-satıcı arasındaki alışverişin güvenli şekilde gerçekleşeceğini sağlayamıyorsun aldığın komisyon neye istinaden ?

Alanadları, alıcı ile satıcıyı anlaştırdığı için komisyon alıyor. Aracılık bu demek. alanadlari.com adresi olmasa, bu satıcı nasıl satacaktı o domaini?

VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlıyoruz hukuk okumuşsun bilgilisin vs. vs. ama maalesef o işler öyle olmuyor.
Özellikle böyle bir durumda hatalı kişi satıcı değildir.
Aracı kişi chargeback önlemini almazsa böyle durum ortaya daha çok çıkar.
Sedo gibi büyük firmalarda bile böyle bir durum hiç duymadım olmasına da ihtimal vermiyorum. Aracı firma chargeback önlemini alamıyorsa suçu kendisinde aramalıdır. Tehdit eder gibi parayı geri istememelidir.
Neye, hangi kanuna, hangi yönetmeliğe, hangi tüzüğe, hangi uluslararası antlaşmaya ya da hangi sözleşmeye dayanarak bu işlerin öyle olmadığını düşünüyorsun?

Hukuk bilgin yok. Benim hukuktan anladığımı kabul ediyorsun. Ama nasıl oluyorsa yine de senin düşündüğünün doğru olacağına karar veriyorsun. Sence açık kalp ameliyatı nasıl yapılmalıdır? Sence doğru yapılıyor mu dünyada kalp ameliyatları? Nasıl yapılmalı? Ya da CERN'de neleri yanlış yapıyorlar, bizi aydınlatır mısın?