hukuken kendini haklı çıkarabilir ama neredeyse hiçbir şeyi tazmin edemeyebilir.
burada kimseye cevap vermek istemiyorum ama hukuk bilen arkadaşlar sanırım hukukla ilgili olan 1 maddeyi peşinen atlıyorlar. yasaları ve hakları özellikle de böyle doğrudan eşine sık rastlanmayan olaylarda "hakim" yorumlar. Çok sonucu belli denilen dava sanılanın aksine sonuçlanmıştır. Ama bunlar teferruat.
Alanadlari.com kaybetmiştir bu davayı.
bu olay bu akşam yansımasa sosyal mecralara yarın yansır. en kötü yarın ekşide konu olur. Sonuçta görüşme kaydını bir çoğumuz kaydettik silinme ihtimaline karşılık. Bu kadar ciddi rakamlarla satış yapan bir firma için böyle bir başlığın açılması utanç verici değilmi.
Konuya başta soyut yaklaştık satış rakamını bilmiyoruz çünkü dedim adamları zora sokmuş tutar ki böyle dönüş yapmak zorunda kalmışlar.
ama ortada dönen para 400 tl imiş.
4 satıştan alacakları para. O çapta rakamlarla iş yapan firmanın bu tutar için dile düşmeyi göze alması bile başlı başına komik.
Bu konu öyle milyonları etkilemesine de gerek yok. 1000 tl civarına satılabilecek 10 domaini olan 1 kişi oradan domainlerini kaldırsa ya da eklemese.. şu an talep ettiğinden fazlasını kazanamamış olacak.
Asıl mesele şurada alanadları neden haksız?
godady sedo cedo çeto halo adı herneyse bu firmaların mesajı şu değil mi
kardeşim sen domain satacaksın. ama bunun transfer süreci var ödeme süreci var dolandırılma ya da ortada kalma ihtimalin var. sen nasıl başa çıkacaksın 3 kuruş paran yok cebinde.
sen ver domainini bana ben satayım. sen satılınca birazını bana verirsin bende senin haklarını korurum
alıcıya da benzer cümleler sunuyor.
bu firmanın işi sen domain satarken mağdur olmaman için gerekeni yapmasıdır. Gerçekten şirketi zor duruma sokacak büyüklükte bir satışta sorun olur eyvallah ama adam domaini satabilmiş demek ki bir daha satılabilir. koy kendin satışa satılırsa çıkar zararını. Satılmazsa da 400 lira zarar et.
Bu domaini almaktan vazgeçen arkadaş görüyorsa bu başlığı o bile kahretsin deyip tekrar almaya kalkabilir. o derece saçma ve gülünç bir davranış.
uzun yazınca saçmalıyor olabilirim de kimseyi alıntılamadım nasılsa hükümsüzdür.