Selamlar,

Bu güzel bilgilendirme için teşekkür ederim. Sanırım 1 adım daha ileri gitmiş bulunmaktayım. Tüm sistemler kullanan biri olarak fikrimce aslında hepsinin kendine has bir çekiciliği olduğunu düşünüyorum. Sektörde hele ki türk yapımı maestropaneli daha yaygın görmek ve diğer alternatifleri değerlendirmek istedim.

Yakın zamanda gerçekleştireceğim bir proje için son zamanlarda sıklıkla konu açıp tüm R10 ailesi ile bilgi paylaşıyorum.

Ni-Osman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MaestroPanel’in şuan Windows dışında Linux için versiyonu yok.

cPanel’de sadece Linux da çalışır Windows’da çalışmıyor.

Plesk ise her iki platformda da çalışıyor.

Parallels ve cPanel’in çoook uzun süredir (6 yıl oldu) partneriyiz, MaestroPanel’in de ilk çıktığından beri partneriyiz. Yani tüm ürünleri ticari amaçla satan biri olarak

Linux’da cPanel
Windows’da MaestroPanel diyorum..

Plesk'de güzel ama arayüz kullanıcı dostu değil ve teknik destekleri çok kötü, belki 1 yıldır sinirlenmemek adına destek bileti göndermiyoruzdur

( Parallels nasıl olsa Türkçe bilmiyordur yazdıklarımı anlamazlar )

Bu güzel düşünceniz için çok teşekkür ederim. Düşüncelerinize katılıyorum.

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle bir durum var.

Evet bir çok kullanıcı cpanelin host yönetim panel arayüzüne alışmış durumda herşey yerli yerinde ve bu büyük kolaylıklı.

Bunun dışında olayın birde firma açısından değerlendirilmesi gerek.

cpanel linux tabanlı çalışan paneller arasında benim fikrimce en stabil olanı, bu zamana kadar cpanel kaynaklı ciddi hiçbir güvenlik problemi yaşanmamıştır, centos taraflı çıkan açıklarda bile cpanel sunucu yöneticisinin haberi bile olmadan bu açığı otomatik olarak kapatır. Bunun dışında cpanel sunucu yönetimi konusunda konsol aşinalığı olmayan kişiler içinde büyük rahatlıktır sunucuya cpanel ile tam hakimiyet sağlanabilir, çıkan problemlerin giderilmesi daha az zaman alır, komutlar arasında kaybolmanızı yada sistemi komple kullanılamaz hale getirme riskini azaltır.

Sorunları çözemediğimizde, cpanel forumlarında hemen hemen her sorunun cevabını bulabilmek mümkündür, yine çözülmesse ücretsiz olarak destek alma imkanınız vardır, ayrıca cpanel destek departmanı sorununuzu çözüp geçmez ayrıca aynı sorunla tekrar karşılaşırsanız nasıl çözeceğinizide detaylı olarak size anlatır.

Bunun dışında çok sayıda site barındıranlar için sunucuların taşınması sürecinde cpanelin migrasyon sistemi şu an kontrol panelleri arasında en stabil ve sorunsuz olanıdır bu da hosting firmasının veya sunucuyu kullanan bireysel kişiye büyük kolaylık ve zaman tasarrufu sağlar, hiç yapamassanız cpanel destek departmanı sitelerinizi ücretsiz olarak taşımakta veya nasıl taşıyabileceğinizi detaylı olarak anlatmakta.

Evet diğer kontrol panellerine göre pahalı lisans ücretleri var ancak stabil yapısı, destek alma konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmamaları, sürekli arge çalışmaları yapmaları ve yerlerinde saymamaları gibi kıstasları göz önüne alırsak bu parayı hak ediyorlar.

Farklılık güzeldir

Chrono adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilginç gelecek ama isp kullanıyorum