Yasal konularını farklı mecralardan araştırıyorum, giriş seviyesinde bile olmayan sorulara yanıt verebilirseniz buyrun bilgilendirin.
öncelikle bu lafı çok bilmişlikten söylemedim öyle bir amacım yok yanlış anlaşıldım. ama sıralayım tabiki rican üzerine.
- Tam olarak siteye dizi ekleme işi nasıl oluyor? Genelde wordpress kullanıyorsan özel alan kısmına embed kodu koymak şeklinde oluyor. (özel player kullanan var ben kullanmıyorum, gerekte duymuyorum açıkcası)
- Upload'ı biz mi yapmak durumundayız? Eğer site reklamını yapmak istiyorsan başka videolarda başka sitelerin reklamını kendi ziyaretçilerine göstermek istemiyorsan. Kendin altyazı gömme işlemini yapıp, kendin upload etmek zorundasın.
- Dizileri bu şekilde güncel olarak bulup, siteye eklemek için takip edeceğimiz platformlar var mıdır? Kaliteli ve hızlı sunum yapan torrent sitelerini kullanmak şart gibi birşey.
- Ortalama ne kadar bir tekil hite ulaştığınızda gelir elde edilebilir? 5k gibi birşey olunca belli miktarda gözle görülür gelir elde etmeye başlarsın. Ama bu senin ziyaretçini ne kadar reklama boğabileceğine bağlı. Ben şahsen az kazanıp popup ve benzeri ziyaretçi kaçıran şeyleri koymamayı tercih ediyorum.
- Mutlaka her iş zordur ama, bu işin zorlukları nelerdir? Zorlukları yasal zorluklar başta olmak üzere, rakiplerin saldırısı, optimizasyon olmaması durumunda sunucu yetersizliği ile sürekli hosting / server değiştirmek zorunda kalman, film veya videoların sıkça silinmesi. Şikayet edilmesi.
- Kaç kişilik bir ekip gerekiyor? 1 kişi olarak full time güzel bir upload sunucusu ile çalışırsan yeterli olabilir ama bence gözün yükseklerdeyse 2-3 kişi çalışmak ekip işi açısından faydalı.
- Başlangıç için vps yeterli midir? / Lokasyon tercihi nasıl olmalıdır? Lokasyon yurt dışında olması bence daha iyi ingiltere redstation veya ovh fransa olabilir. cloudflare şart ama. tam optimizasyon olursa sorun çıkmaz. ilk başlangıçta ekonomik şeyler tercih edilebilir. sonradan geçersin güzel bi makineye yıllarca götürür seni.