alanadları'nda 3 kişi vardır:
1- satıcı: domaini satışa koyan
2- alıcı: domaini satın alan
3- aracı: alanadları
aracı, satıcı ile alıcı arasında anlaşma sağlandığında satıştan komisyon alan kişidir. alım satım ile ilgili tüm sorunlar, satıcı ve alıcıyı ilgilendirir.
konudaki olayda da sorun aracılık hizmetiyle ilgili değil. tamamen satımda taraflardan birinin sorumluluğunu yerine getirmemesinden kaynaklı.
sonuç olarak siz, o miktarı alıcıdan değil, aracı olan alanadları'ndan tahsil etmiş durumdasınız. çünkü satıcı parayı geri çekmiş. bu nedenle şu an hukuki terimle "sebepsiz zenginleşmiş" durumdasınız.
yapabilecekleriniz:
1- alanadlarına parasını iade etmek zorundasınız. aksi halde size sebepsiz zenginleşme davası açarlar. hem parayı hem mahkeme masraflarını hem de karşı vekalet ücretini ödersiniz. ortalama size 1500-2000 tl'ye mal olur.
2- alıcı'ya dava açıp, sözleşme şartlarına uymadığını, zararınızı gidermesini talep edebilirsiniz. bunu kazanma ihtimaliniz oldukça yüksek.
geçmiş olsun.
Olabilir. Yazışmaları falan geçelim, aradaki zamanıda geçelim, sitenin buradaki eksikliğinide geçelim, ancak domain şuan Okan beye aittir yani haksız bir kazanç görünmüyor benim açımdan. Ayrıca bu yazdıklarınızın bir örneği daha olduğunu sanmıyorum. Diyelim ki burada aracı firma haklı ancak siz olsaydınız nasıl davranırdınız? Madem bir mağduriyet var o halde bunu sineye çekip satıcıya yansıtmadan, ona göre daha tedbirli olmak firmanın lehine olacaktır. Yoksa bunları bilelim ona göre satış yapalım bir daha ki sefere.