bir seyi anlayamadım gunluk fıx 100 lira bırakan müşterimiz var yazmışsınız fakat günlük ciro 150 ila 400 tl arası demişsiniz. o müşteri haricinde toplam 50 liralık mı iş yapıyor mekan bazı günlerde ? ek olarak sadece kira ve 2 elemanın masrafı olsa 12 saatten 50 tl deseniz 6300 tl kirayla beraber ham gideri var kafenin geliri ise verdiğiniz rakamlara gore 4500 ile 1200 tl arasında. diyeceksiniz ki mekan yeni oturuyor o yüzden müşteri kitlesi vs. kemikleşmiş değil bundan ötürü ciromuz bu şekilde. bu durumda da nası 80.000 tl hava parası istediğinizi anlayamadım.
Adamlar bazı günler sabahlıyor diğer günün akşamında gelip diğer güne kalıyorlar. Hesaplarının 2-3 gün biriktiği zamanlar da oluyor. O yüzden aradaki günlerde 150 lira civarı cirolar görüyor.
Kafedeki elemanlar aylık 1000 lira alıyorlar. Aylık ciroda daha şimdiden 6k üzerinde zaten. Sokakta en iyi nargileyi biz veriyoruz, közde türk kahvesi bir tek bizde var. Müşteriler hizmeti beğeniyor, birçoğu mutlaka tekrar geliyor. Foursquaredaki yorumlarda bir tane olumsuz bir şey göremezsiniz.
80k neden hava parası istiyoruz? Aslında en az 120k istememiz lazım. Bu ayardaki bir cafeyi 80k'ya devir almanız imkansız(sahibinden.com'dan bu ayardaki kafelerin fiyatlarına bakınız). Ben aciliyetten bu fiyatı veriyorum. Aynı sokaktaki bizden biraz daha iyi cafenin devir bedeli 155k. Bizim cafe de biraz zaman sonra o cafe seviyesine gelecek. Gelmemesi için bir neden yok, çünkü sokaktaki bütün cafeler iş yapıyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:21:48 -->-> Daha önceki mesaj 01:07:29 --
Ek olarak: Daha önce elimdeki lider paintball sahasını buna benzer bir durumdan dolayı yine forumdan satışa çıkarmıştım 120k'ya yine böyle laf edenler oldu. Ben de fiyatı öldürmektense satışı iptal ettim. İyi ki de iptal etmişim diyorum. Konuda o kadar yazdım bu parayı veren 1 yılda parasını çıkartacak diye. Tabi yine böyle laf edenler oldu. 1 yıl sonra bugün sonuna kadar haklı olduğumu görüyorum. ve yine bu lafı cafe için diyorum 80k'ya alan adam en kötü 1,5 yılda amorti edecek ve zamanla katlayacak. Sadece şu kritik zamanı atlatıp müşterilerin oturmasını beklemek gerekiyor. Konuda belirttiğim gibi 10 yıldır fal cafe olarak bilinen bir yerin tarzını değiştirmek birazcık zaman alıyor.