27.05.2014 tarihinde sayfamın erişimleri bozuldu. Normalde 4 5 - 10k beğeni alan sayfamın beğeni sayısı 200 300 e düştü. O günün akşamı facebooka mail attım. 26.05.2014 tarihi ve öncesindeki tarihlerdeki paylaşımlarımın beğenilerine ve bugünki beğenilerine bakmalarını istedim. Teknik sorun olduğunu vs belirttim. Gelen cevap tam bir fiyaskoydu küfür eder gibi. Ya bunların hiçbir şey' den haberi yok ya da işlerine gelmiyor. 600 bin sayfa normalde 5 - 10k beğeni alıyor ve bu sayfayı kalitesiz sayfa olarak değerlendiriyor. Şaka gibi
İşte cevap;
Merhaba Enes,
Uzun süreli araştırmalarımızdan sonra teknik ekip bana senin sayfanda hiç bir teknik sorunun olmadığını bildirdi.
Sayfana göz attım. Kalitesiz bir sayfa. Sayfan populer bir sayfa değil. Paylaşımlar kalitesiz ve etkileşim yaratmıyor. Etkileşim yaratacak ve bu sayede insanlar arasında populer olacak paylaşımlar yapman gerekiyor.
Haber kaynağında gösterim alabilmek için fanların paylaşımlarına sürekli ilgi göstermeli. İnsanlar Facebook'da haber almak istedikleri şeyleri görmek istiyorlar ve biz de onlara bu hizmeti veriyoruz. Bir kişi senin sayfanı yıllar önce beğenmiş ve bir daha etkileşime girmemişse biz o kişiye senin sayfandan gönderi göstermiyoruz.
Gönderilerinizi gören hayranlarınızın sayısını artırmanın yollarından biri, tanıtımı yapılan gönderiler özelliğimizi kullanmaktır. Bu özellik, gönderilerinizin ücretli tanıtımını yaparak gönderilerinizi daha fazla hayranınıza göstermenize olanak vermektedir. Bir gönderinin tanıtımını yaptığınızda, içeriğiniz hayranlarınızın Haber Kaynağı'nda görünmesini sağlar. Tanıtımı yapılarak Haber Kaynağı'nda kendisine daha fazla yer bulan gönderilerin, Facebook sitesinin sağ sütunundaki diğer reklamlara göre genellikle 5-10 kat daha fazla Beğenme ve yorum aldığını gördük.
Bu özelliği kullanmaya hemen başlamak için şu talimatları izleyebilirsiniz: Bir Sayfa gönderisi oluştururken "Tanıtımını Yap" düğmesini bulun. Düğmeye tıklayın, tahmini erişiminizi ve bütçenizi belirleyin, sonra da "Gönderinin Tanıtımını Yap" düğmesine tıklayın.
Teşekkürler,
Facebook