Sistem özellikleri;

- İntel 2. nesil İ5 2520M 2.50 Ghz işlemci
- 6GB DDR3 1333 Mhz RAM
- 640GB 5400 RPM Samsung HDD
- Intel Hd Graphics 3000 tümleşik ve Nvidia GT540M 1GB 128bit ekran kartı
- Pegatron A15 anakart

Yazılımlar;

- Windows 7 Home Premium 64bit işletim sistemi
- Tüm driverlerın en son güncel sürümleri yüklü (chipset, wireless, ethernet, audio ve ekran kartları)
- Net Framework yazılımları var
- Microsoft visual C++ 2008, 2010, 2012 ve 2013 sürümleri yüklü
- Silverlight, Java, DirectX en güncel sürümler yüklü
- Bunlar dışında standard yazılımlar yüklü (chrome,firefox,vlc,winamp,adobe, ccleaner,skype vs.)
- Antivirüs olarak Eset antivirüs 7 yüklü

Kısaca bilgi vermek gerekirse, laptop'u 2011 temmuzda aldım. Çift ekran kartlı serilerden (hem on-board hem de harici). Casper CND 2520-6M35P modeli.
Sistemim benim için oldukça iyi ve bugüne kadar çalıştırmadığı oyun olmadı. Belki ultra ayarlarda oynayamadım ama medium'dan da aşşağı düşmedi performans.
Ancak son bikaç aydır bilgisayar çok kasmaya başladı, hem günlük kullanımda hem de oyunlarda. Sebebini tam olarak bulamadım. Fan temizliğidir dedim 2 hafta önce onu da yaptırdım ancak bu kasmalar devam ediyor.
Herhangi bir tarayıcı açıp nette gezindiğimde 5-10 saniye boyunca fan sanki oyundaymışım gibi çalışıyor sonra normale dönüyor.
Oyunlarda ise grafik ayarlarını en düşüğe getirmeme rağmen 1 dakika içinde 4-5 kez 1-2 saniyelik takılmalar oluyor.
Sorun sistemde desem en düşük ayarlarda bunu yapmaması lazım. Sorun oyun desem çıkan patch'leri yüklüyorum ama düzelmiyor.
Bu aşırı kasmaların ve oyundaki takılmaların sebebini bi türlü bulamadım.

Not: Laptopu sürekli olarak bataryasız direk fişte çalıştırıyorum.Pil seçeneği herzaman yüksek performansta. Ayrıca Nvidia denetim masasından da oyun ayarlarını en düşüğe almama rağmen bi fayda görmedim.Yönetici olarak çalıştırmak zaten bir fayda etmiyor.

Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.