buddhaben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba;
Ücretlendirme konusunda birkaç sorum var.
Deneme amaçlı 1 dahili hat paket alacağım aylık 9 TL + Konuşma ücreti mi ödeyeceğim?

İkinci sorum müşterilerimiz bizi aradığında ücretlendirme nasıl? yurtiçi sabit telefon gibi ya da cep telefonu gibi mi olacak?
Merhaba,
Ben madde madde yazayım, siz yeni bir sorunuz olursa tekrar yazın lütfen.
  • En düşük paketi aldığınızda panel üzerinden online şekilde paket yükseltme işlemi yapabiliyorsunuz.
  • Bulutfon’da sadece dışarıya doğru arama yaparsanız ücret ödüyorsunuz. Oda konuşma krediniz kadardır.
  • Kontör atış periyodu diye birşey yoktur. Yani 61 sn görüşme yaptığınızda 120 sn diye faturalandırılmaz. Kontör saniyelik düşer
  • Bu nedenle ölçeklendirilebilirdir. Ne kadar konuşacağınıza ve ödeme yapacağınıza siz karar verirsiniz.
  • 100DK, 1000DK gibi sizi konuşmaya zorlayıcı paketler yoktur. Tamamen özgürsünüz, herhangi bir konuşma paketine taahhüt vermek zorunda kalmazsınız.
  • Yüklediğiniz kredilerin zaman aşımı yoktur. Yani sistemden silinmez, yada kredi yüklemiyorsunuz diye hesabınız iptal olmaz.
  • Sizi arayanların kendi operatörlerine ödedikleri ücret, operatörlerindeki yurt içine doğru arama yapma tarifesi gibidir. Fazlaca bir ücret ödemezler.

Normalde gelen aramada ücret ödeme zaten 444 numaralarda ve 0800 numaralarda olur. 444 numaralarda 81 ilde sabit telefon hattı almanız lazım 17 TL den 1377 TL sırf konuşun, konuşmayın sabit ücret ödüyorsunuz. Bunu ödemezseniz her ilden sizin belirleyeceğiniz yöne telefon yönlendirmesi yapıyorlar. Ve gelen aramada sizde para ödüyorsunuz

0800 de zaten ücretsiz aranır numaralar olduğu için bunu alanlar peşinen gelen aramayı kabul etmiş sayılıyor. Son zamanlarda bir çok çağrı merkezinin 0850 numaralı hatlara geçmesinin sebebi bu nedenledir. Mesela Bankalar, THY ve buna benzer bir çok çağrı merkezi 0850 numara alıp 444 pasif kullanılır hale çektiler.

Tek sebep bu değil tabi, 0850 hatlar dijitaldir. Aynı anda birden fazla arama alabilir ve arama yapabilrisiniz. Bunun için de ayrı ayrı abonelikler açmanız gerekmez.

Basit bir soruydu sorduğunuz ama ben biraz uzun yazdım başka merak eden arakdaşlar olursa diye kusura bakmayın