biz kendi serverlarımızda 3 yıl önce nginx kullanmaya başladık zaten. tüm teknolojileri yakından takip ediyoruz.
memcache, xcache sqllite - bir önceki postumda bahsettim zaten. ama sıradan hosting ve resellerlar'da memcache desteği vermeniz bir işe yaramaz çünkü hosting firması desteklemez.
apache yerine nginx odaklı çalışmaya gerek yok çünkü hosting firmalarının çok büyük bir kısmı apache kullanıyor. nginx kullananlar da apache üzerine kuruyor. sadece nginx kullanan bir firma var mı bilmiyorum. hele türkiye'de hiç yoktur diye tahmin ediyorum.
Apache uzerine kurulan nginx yontemide en ilkel yontemlerden biridir diyebiliriz o zaman
Nginx baslibasina bir webserver uygulamasidir (apache gibi diyelim buna) bunun yaninda php programini istersen mysql sini, sonra diger sunucu ihtiyaclarini kurarsin olur sana bal kaymak.
Ama dedigini dogrudur, Turkiyede apache uzerine nginx kullaniliyor, bunun sebebide profesyonellesmek icin bir neden gormuyoruz kendimizde nginx konusunda. Oysa nginx konusu uluslar arasi alanda bir cok is imkanida saglayacaktir bizlere.
Konu biraz kayiyor farkli yerlere o yuzden ilk cumlenize cevap verip eklentinizi tekrar ovup kacacagim
soz konusu ozellikler olacak sunucu bazli cache eklentilerini destekleyecek evet ama bunu acip kapatmak da kullaniciya bagli olacak

herkesde ayni sey olacak diye bisey yok, olan varsa onu kullanir, hic birisi yoksada file cache (en ilkel yontemi diyelim) onu kullanir
Eklentiniz cok guzel bu arada, file cache uygulamalari yerine onun kullanilmasini kuaza (makaleci.com) bende tavsiye ederim