Kiv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam senin yontemin derken = sen buldun, anlaminda demedim tabiki, yanlis anlasilma olmasin orda b u senin kullandigin yontem anlamindadir, yoksa sunucular konusunda cokda cahil sayilmam ozellikle apache kullanmak yerine nginx kullanirsaniz sunucunuza girenleri hissetmezsiniz bile

Konudaki yontemin cok basit bir yol oldugu dogrudur, bunu kimse inkar etmiyor, dikte etmene anlam veremedim sonraki versiyonda bu yol degil sunucu bazli memcache, xcache sqllite kullanan bir modele gecilecek ki umarim bunun icinde ilkel yorumuna devam etmezsin

mod_rewrite yontemi sunucunun yapisina gore farkli performanslar gosterir, ozellikle ram konusunda fazla bir alaniniz yoksa soz konusu sunucu bazli cache uygulamalarinda performansi bir noktaya kadar gelecektir. Yani bir konuda yardim yaparken, detaylarada onem vermek lazim.

Ama size tavsitem apache yerine nginx odakli calismaniz, eklentinizi bu yonde gelistirirseniz cok daha fazla kitlelere ulasacaktir ki zaten ulasmis durumda sanirim

Bilgi paylasimi icin tesekkurler.
biz kendi serverlarımızda 3 yıl önce nginx kullanmaya başladık zaten. tüm teknolojileri yakından takip ediyoruz.

memcache, xcache sqllite - bir önceki postumda bahsettim zaten. ama sıradan hosting ve resellerlar'da memcache desteği vermeniz bir işe yaramaz çünkü hosting firması desteklemez.

apache yerine nginx odaklı çalışmaya gerek yok çünkü hosting firmalarının çok büyük bir kısmı apache kullanıyor. nginx kullananlar da apache üzerine kuruyor. sadece nginx kullanan bir firma var mı bilmiyorum. hele türkiye'de hiç yoktur diye tahmin ediyorum.